Mutfakta çalışmak sadece sabır değil aynı zamanda yönetim becerisi de gerektirir. Bu sadece özenle hazırlanmış yemekler pişirmekle ilgili değil; Kilerinizin her zaman gerekli malzemelerle dolu olmasını sağlamak da başlı başına bir beceridir. Bir mutfağı tamamen işlevsel hale getirmek için ihtiyaç duyduğumuz pek çok farklı türde yiyecek ve malzeme var. Ve bunu sağlamak için, ne kadar süre taze kalacaklarını bilmeden, çoğu zaman bu temel malzemeleri toplu olarak satın alıyoruz. Yiyeceklerinizi saklama şekliniz elbette raf ömrünü korumanın anahtarıdır. Bazıları yeterince uzun süre dayanabilir, bazıları ise siz farkına bile varmadan hızla kötüleşebilir. Satın alırken hangilerine dikkat etmeniz gerektiğini öğrenin:
Öyleyse oku: Bu 7 Normal Gıda Dondurucuda Ne Kadar Dayanır?
İşte Sık Kullanılan ve Son kullanma tarihi düşündüğünüzden daha erken dolabilecek 5 Gıda:
1. Un
Un, onsuz yapamayacağımız bir şeydir. Çok çeşitli ekmekler ve hatta bazı atıştırmalıklar yapmak gerekiyor. Çok yaygın olarak kullanıldığı için genellikle büyük çuvallarda alıyoruz. Bu, aylık olarak un almaya gitme ve alışveriş yapma zahmetinden kurtulmanızı sağlayabilir, ancak onu bu kadar büyük miktarlarda depolamak o kadar da iyi bir fikir değildir. Eğer 5-6 ayda bitirebilirseniz endişelenmenize gerek yok. Ancak bunun ötesinde kullanılmadan kalırsa, böceklerin istilasına uğrama ihtimali yüksektir ve bu da açıkça kötü gitmesine neden olur.
2. Yulaf
Yulaf son zamanlarda popüler bir süper besin olarak ortaya çıktı. Kilo vermeye çalışan veya genel olarak sağlıklı beslenmeye çalışan kişilerin başvurabileceği bir seçenektir. Bu nedenle mutfağımızda her zaman stokta bulundurmaya dikkat ediyoruz. Yulaf, hava geçirmez bir kapta uygun şekilde saklandığı takdirde genellikle yaklaşık bir yıl boyunca iyi durumda kalır. Ancak bunları paketinden çıkarır çıkarmaz kullanırsanız ve kapatmayı unutursanız, yalnızca 2-3 aya kadar dayanırlar. Bunları asla toplu olarak satın almadığınızdan ve daha uzun bir raf ömrü için daima uygun şekilde sakladığınızdan emin olun.
3. Kabartma tozu
Pişirme işleminin ortasında kabartma tozunun bittiğini fark etmek şimdiye kadarki en sinir bozucu duygulardan biridir. Bunu önlemek için, bu tür acil durumlarda bizi kurtarmak için genellikle birden fazla paket kabartma tozu satın alırız. Ancak bu pişirme esasının uzun bir raf ömrüne sahip olmadığı ortaya çıktı. Bırakma özelliği genellikle bir yıla kadar dayanır, sonrasında kalitesi bozulmaya başlar ve istenilen sonuçları vermez.
Öyleyse oku: Mutfağınızdaki Meyvelerin Raf Ömrünü Nasıl Artırırsınız: Kolay İpuçları ve Püf Noktaları
4. Konserve yiyecekler
Konserve yiyecekler yoğun yaşam süren insanlar arasında popüler bir seçimdir. Bunları toplu olarak satın alıyorsanız, kararınızı yeniden gözden geçirmenin zamanı geldi. Konserve yiyeceklerin zamandan tasarruf etmeye yardımcı olduğu ve neredeyse her zaman bir kutunun içinde oldukları için daha uzun süre dayanabilecekleri doğrudur. 1 ila 1 buçuk yıl arasında sürebilirler. Ancak bu süre zarfında herhangi bir yerde mührüne zarar verirseniz çok çabuk bozulur.
5. Egzotik sebzeler
Bir gıda maddesi ne kadar egzotikse raf ömrünün de o kadar iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu kesinlikle doğru değil. Brokoli, marul, kereviz ve mantar gibi egzotik sebzelerin tümü satın alındıktan sonraki bir hafta içinde tüketilmelidir. Eğer onları daha uzun süre ortalıkta tutarsanız çürüyebilir ve besin değerlerini kaybedebilirler. Taze kalmaları için daima serin ve kuru bir yerde saklayın.
Fotoğraf Kredisi: iStock
Yiyecekleri belirli zaman dilimlerinde tüketmemek, kaliteleri üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir. Faydalarından yararlanmak için onları çok uzun süre ortalıkta bırakmadığınızdan emin olun.
Öyleyse oku: Bu 7 Normal Gıda Dondurucuda Ne Kadar Dayanır?
İşte Sık Kullanılan ve Son kullanma tarihi düşündüğünüzden daha erken dolabilecek 5 Gıda:
1. Un
Un, onsuz yapamayacağımız bir şeydir. Çok çeşitli ekmekler ve hatta bazı atıştırmalıklar yapmak gerekiyor. Çok yaygın olarak kullanıldığı için genellikle büyük çuvallarda alıyoruz. Bu, aylık olarak un almaya gitme ve alışveriş yapma zahmetinden kurtulmanızı sağlayabilir, ancak onu bu kadar büyük miktarlarda depolamak o kadar da iyi bir fikir değildir. Eğer 5-6 ayda bitirebilirseniz endişelenmenize gerek yok. Ancak bunun ötesinde kullanılmadan kalırsa, böceklerin istilasına uğrama ihtimali yüksektir ve bu da açıkça kötü gitmesine neden olur.
2. Yulaf
Yulaf son zamanlarda popüler bir süper besin olarak ortaya çıktı. Kilo vermeye çalışan veya genel olarak sağlıklı beslenmeye çalışan kişilerin başvurabileceği bir seçenektir. Bu nedenle mutfağımızda her zaman stokta bulundurmaya dikkat ediyoruz. Yulaf, hava geçirmez bir kapta uygun şekilde saklandığı takdirde genellikle yaklaşık bir yıl boyunca iyi durumda kalır. Ancak bunları paketinden çıkarır çıkarmaz kullanırsanız ve kapatmayı unutursanız, yalnızca 2-3 aya kadar dayanırlar. Bunları asla toplu olarak satın almadığınızdan ve daha uzun bir raf ömrü için daima uygun şekilde sakladığınızdan emin olun.
3. Kabartma tozu
Pişirme işleminin ortasında kabartma tozunun bittiğini fark etmek şimdiye kadarki en sinir bozucu duygulardan biridir. Bunu önlemek için, bu tür acil durumlarda bizi kurtarmak için genellikle birden fazla paket kabartma tozu satın alırız. Ancak bu pişirme esasının uzun bir raf ömrüne sahip olmadığı ortaya çıktı. Bırakma özelliği genellikle bir yıla kadar dayanır, sonrasında kalitesi bozulmaya başlar ve istenilen sonuçları vermez.
Öyleyse oku: Mutfağınızdaki Meyvelerin Raf Ömrünü Nasıl Artırırsınız: Kolay İpuçları ve Püf Noktaları

4. Konserve yiyecekler
Konserve yiyecekler yoğun yaşam süren insanlar arasında popüler bir seçimdir. Bunları toplu olarak satın alıyorsanız, kararınızı yeniden gözden geçirmenin zamanı geldi. Konserve yiyeceklerin zamandan tasarruf etmeye yardımcı olduğu ve neredeyse her zaman bir kutunun içinde oldukları için daha uzun süre dayanabilecekleri doğrudur. 1 ila 1 buçuk yıl arasında sürebilirler. Ancak bu süre zarfında herhangi bir yerde mührüne zarar verirseniz çok çabuk bozulur.
5. Egzotik sebzeler
Bir gıda maddesi ne kadar egzotikse raf ömrünün de o kadar iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu kesinlikle doğru değil. Brokoli, marul, kereviz ve mantar gibi egzotik sebzelerin tümü satın alındıktan sonraki bir hafta içinde tüketilmelidir. Eğer onları daha uzun süre ortalıkta tutarsanız çürüyebilir ve besin değerlerini kaybedebilirler. Taze kalmaları için daima serin ve kuru bir yerde saklayın.

Fotoğraf Kredisi: iStock
Yiyecekleri belirli zaman dilimlerinde tüketmemek, kaliteleri üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir. Faydalarından yararlanmak için onları çok uzun süre ortalıkta bırakmadığınızdan emin olun.