Dhokla’yı seviyor musun? Hızlı Bir Atıştırmalık İçin Bu Lezzetli Amiri Khaman Tarifini Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Gujarati mutfağının sunabileceği birçok lezzet vardır. Nefis thepla, sağlıklı undhiyu veya tatlı shrikhand olsun, Gujarati yemekleri sizi asla yarı yolda bırakmaz. En popüler Gujarati atıştırmalıklarından biri dhokla ve/veya khaman’dır. Burada “ve/veya” kullanıyoruz çünkü iki terim sıklıkla eşanlamlı olarak kullanılıyor. Teknik olarak, khaman ve dhokla benzerdir, ancak aynı yemek değildir. Geleneksel olarak dhokla, süngerimsi khaman’dan daha kaba bir dokuya sahiptir. İlki genellikle beyaz veya açık sarı iken, ikincisi daha güçlü bir renge sahiptir. Farklılıkları ne olursa olsun – bu lezzetlerin ikisi de oldukça lezzetli! Ve eğer onlardan hoşlanıyorsanız, denemeniz gereken özel bir tarifimiz var: sev khamani.

öyleyse oku: Mükemmel Bir Akşam Atıştırmalığı İçin Matar Dhokla Nasıl Yapılır?


Dhokla tüm ülkede popülerdir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Sev Khamani nedir?


Amiri Khaman olarak da adlandırılan Sev Khamani, ezilmiş khaman/dhokla kullanılan bir yemektir. Baharat ve sebzelerden özel bir tavlama yapılır ve karıştırılır. Bazı açılardan, bol miktarda sev ile tepesinde olduğu için chaat öğelerini anımsatır. Sonuç, seveceğinizden emin olduğunuz hoş bir tat ve doku patlamasıdır. Artık khaman’ınız varsa, denemek için mükemmel bir yemektir. Ve eğer yapmazsan? Her iki durumu da ele aldık. Aşağıdaki talimatları inceleyin.

Evde Gujarati Amiri Khaman Nasıl Yapılır | Sev Khamani İçin Hızlı ve Kolay Tarif


Artık khaman’ınız yoksa, kolayca sıfırdan yapabilirsiniz. Geleneksel yöntem, gramın önceden ıslatılmasını gerektirir ve bazıları için zaman alıcı olabilir. Ama otantik tadın tadını çıkarırsın. Tam tarifi burada bulabilirsiniz. Aceleniz varsa, 30 dakikadan daha kısa sürede hazır olan hazır khaman’ı tercih edebilirsiniz. Tarif Habersunu buradan izleyebilirsiniz.

Özellikle bu yemek için khaman yapıyorsanız, üzerine herhangi bir tadka (tavlama) koymayın. Bu daha sonra yapılacaktır.

Sev khamani’yi yapmaya başlamak için, pişmiş khaman’ı ellerinizi kullanarak bir kaseye ezin. Kadhai’de yağı ısıtın. Ardından salça, hardal, beyaz susam, yeşil biber, köri yaprağı ve diş sarımsağı ekleyin. Haldi, tuz, şeker ve soğanı ekleyin. Malzemeleri birlikte karıştırarak kızartın. Ardından, ezilmiş khaman’ı ekleyin ve hazırlanan tadka ile iyice birleştirin. Üzerine limon suyu, rendelenmiş hindistan cevizi, nar taneleri ve kıyılmış kişniş yaprakları ekleyin. İyice karıştırın. Servis yapmadan hemen önce üstüne sev ekleyin.

Amiri Khaman’ın tam tarifi için buraya tıklayın.

Diğer benzersiz dhokla atıştırmalıklarını mı arıyorsunuz? O zaman bu kolay tarifler listesine göz atın.


Toshita Sahni hakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla doludur. Bir sonraki yemeğini mutlu bir şekilde düşünmediği zamanlarda, roman okumaktan ve şehirde dolaşmaktan hoşlanıyor.
 
Üst