Fırında bütün tavuk, tüm dünyada Noel ve Şükran Günü gibi kutlamaları kutlar. Ağır ateşte pişirilen tavuk, pişirmeden önce ve pişirme sırasında marine edildiği ve tatlandırıldığı sulu tatları içine alır. Bu incelik birçok kültürde sevilirken Hint damak zevklerini pek etkilemeyebilir. Güçlü baharatlı masalalarımıza o kadar alıştık ki onları tüm yemeklerde istiyoruz. Hint usulü makarna, erişte, pizza ve hatta fırınlanmış tavuğumuz var! Evet, Hint lezzetlerinin özünü bünyesinde barındıran, Hint usulü fırınlanmış tavuk tarifimiz var.
Hint usulü fırınlanmış tavuk, Hindistan’ın otantik lezzetlerini tabağınıza getirmekle kalmıyor, aynı zamanda kızarmış tavuğa daha sağlıklı bir alternatif sunuyor. Kızartmak yerine fırında pişirerek, yağ içeriği azaltılmış doyurucu bir tavuğun tadını çıkarabilirsiniz.
öyleyse oku: 13 En İyi Fırında Tavuk Tarifi | Kolay Fırında Tavuk Tarifleri
Yemek, etli tavuk parçalarını kişniş, yeşil biber, zerdeçal ve sarımsak gibi lezzetli bir baharat karışımıyla birleştiriyor. Tandoori masala, en sevdiğimiz tandır tavuğumuza sevdiğimiz dumanlı unsuru ekler ve lor ve limon suyu turşusu, onu ferahlatıcı bir zevk haline getirerek ağız sulandıran bir mutfak deneyimi sağlar. Kendi mutfağınızda bu cezbedici fırında tavuk yemeğini nasıl yapacağınızı görelim.
öyleyse oku: Bu Tariflerle Sıradan Tavuk Yemeklerini Daha Sağlıklı Hale Getirin
Fırında tavuk, daha sağlıklı bir tavuk yemeği yapar.
Hint Usulü Fırında Tavuk Nasıl Yapılır I Indian Fırında Tavuk Tarifi:
Tüm marine malzemelerini birlikte karıştırarak başlayın. Yoğurt, tuz, yeşil biber, kişniş, tandır masala, sarımsak salçası, zerdeçal, kırmızı toz biber, bütün kimyon, doğranmış soğan, salça, yağ ve taze sıkılmış limon suyunu bir karıştırıcıda birleştirin. Pürüzsüz ve iyi karışmış bir marine elde edene kadar karıştırın.
Her parçanın iyice kaplandığından emin olarak, marine sosunu tavuk parçalarının üzerine dökün. Tavuğun en az 2 ila 4 saat marine olmasına izin verin. Bu süre tatların ete nüfuz etmesine izin vererek daha sulu ve lezzetli bir tavukla sonuçlanacaktır. Marine ettikten sonra tavuğu marine ile birlikte bir cam fırın tepsisine aktarın. Tavuğun pişerken nemini ve lezzetini korumasına yardımcı olacak şekilde tabağı folyo ile kaplayın.
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın ve tavukları pişirin. Yemek pişirmek için arada çevirmeyi unutmayın.
Hint usulü fırınlanmış tavuk tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Lezzetli bir baharat karışımıyla kaplanmış yumuşak ve etli et, damak tadınıza hitap edeceğinden emin olabilirsiniz. Tam bir yemek için basmati pirinci, naan ekmeği veya serinletici bir salata ile eşleştirin. Eğlence!
Hint usulü fırınlanmış tavuk, Hindistan’ın otantik lezzetlerini tabağınıza getirmekle kalmıyor, aynı zamanda kızarmış tavuğa daha sağlıklı bir alternatif sunuyor. Kızartmak yerine fırında pişirerek, yağ içeriği azaltılmış doyurucu bir tavuğun tadını çıkarabilirsiniz.
öyleyse oku: 13 En İyi Fırında Tavuk Tarifi | Kolay Fırında Tavuk Tarifleri
Yemek, etli tavuk parçalarını kişniş, yeşil biber, zerdeçal ve sarımsak gibi lezzetli bir baharat karışımıyla birleştiriyor. Tandoori masala, en sevdiğimiz tandır tavuğumuza sevdiğimiz dumanlı unsuru ekler ve lor ve limon suyu turşusu, onu ferahlatıcı bir zevk haline getirerek ağız sulandıran bir mutfak deneyimi sağlar. Kendi mutfağınızda bu cezbedici fırında tavuk yemeğini nasıl yapacağınızı görelim.
öyleyse oku: Bu Tariflerle Sıradan Tavuk Yemeklerini Daha Sağlıklı Hale Getirin
Fırında tavuk, daha sağlıklı bir tavuk yemeği yapar.
Hint Usulü Fırında Tavuk Nasıl Yapılır I Indian Fırında Tavuk Tarifi:
Tüm marine malzemelerini birlikte karıştırarak başlayın. Yoğurt, tuz, yeşil biber, kişniş, tandır masala, sarımsak salçası, zerdeçal, kırmızı toz biber, bütün kimyon, doğranmış soğan, salça, yağ ve taze sıkılmış limon suyunu bir karıştırıcıda birleştirin. Pürüzsüz ve iyi karışmış bir marine elde edene kadar karıştırın.
Her parçanın iyice kaplandığından emin olarak, marine sosunu tavuk parçalarının üzerine dökün. Tavuğun en az 2 ila 4 saat marine olmasına izin verin. Bu süre tatların ete nüfuz etmesine izin vererek daha sulu ve lezzetli bir tavukla sonuçlanacaktır. Marine ettikten sonra tavuğu marine ile birlikte bir cam fırın tepsisine aktarın. Tavuğun pişerken nemini ve lezzetini korumasına yardımcı olacak şekilde tabağı folyo ile kaplayın.
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın ve tavukları pişirin. Yemek pişirmek için arada çevirmeyi unutmayın.
Hint usulü fırınlanmış tavuk tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Lezzetli bir baharat karışımıyla kaplanmış yumuşak ve etli et, damak tadınıza hitap edeceğinden emin olabilirsiniz. Tam bir yemek için basmati pirinci, naan ekmeği veya serinletici bir salata ile eşleştirin. Eğlence!