Kabul edelim – Hindistan son birkaç yılda bir cin devrimi yaşadı. Hint cin manzarasının daha önce hiç olmadığı kadar çiçek açtığını gördük. Eskiden bar menüsündeki en küçük bölüm olan bölüm, artık sonu gelmeyen bir listeyle ülkeyi ele geçirdi. Öyle ki bugün herkesin koleksiyonunda en az bir tane güzel cin şişesi bulacaksınız. Bu, daha sonra giderek daha fazla Hintli markanın icatlarını ortaya çıkararak Hint çırçır pazarını fethetmesinin yolunu açtı. Çırçır yapım sürecindeki ana bileşen, Hindistan’da makul miktarda yetiştirilen ardıç meyveleridir. Bazı markalar Hint ürünlerini kullanırken, diğerlerinin çoğu Avrupa’dan tedarik ediyor. Ancak bunu söyledikten sonra, Hint cinlerini partide öne çıkaran şey, bazı ilginç botaniklerin kullanılmasıdır. Markalar, karanfil, zerdeçal, kişniş, portakal kabuğu, kenevir ve daha fazlasını içeren çeşitli otlar ve baharatlar kullanarak cin karışımı fikrinde devrim yaratıyor.
Hindistan çırçır pazarında ses getiren favori yerli cin markalarımızdan bazılarını size sunuyoruz. Önerilerimizi öğrenmek için okumaya devam edin.
İşte Ev Bar Kurulumunuza Eklemeniz Gereken 6 Hint Cin Markası:
1. Kısa Hikaye Cin:
Yeni ve taze bir şey tatmak istiyorsanız, Short Story Gin mutlaka denenmeli. Eylül 2022’de piyasaya sürülen bu yerli marka, ardıç omurgasına sahip üç kez damıtılmış klasik London kuru çırçır sunuyor. Şu anda Mumbai, Goa, Delhi ve Bangalore’da mevcuttur.
Tercih edilen karışım: Kısa Öykü – 30 ml, tonik su – 100 ml, garnitür: bir dilim zencefil, salatalık, yeşil biber
2. Yabancı ve Oğullar:
Stranger & Sons, eşsiz botanik yapısı sayesinde üç boyutlu bir lezzet profiline sahiptir. Narenciye kabukları, cinlere ön damakta güzel bir tazelik verir ve bu, ona güçlü baharatlı bir orta kısım veren karabiber, topuz, küçük hindistan cevizi ve kişniş gibi güçlü bir sıcak baharat karışımı ile tamamlanır. Meyankökü, Çin tarçını kabuğu ve topuz, bitişi pürüzsüz, dünyevi ve tatlı hale getirir. Marka, 2020 yılında International Wine & Spirit Competition tarafından dünyanın en iyi sekiz cininden biri ilan edildi. Daha sonra Asian Spirit Masters 2021 listesinde de yerini aldı.
Tercih edilen karışım: Stranger & Sons – 45 ml, Hint tonik suyu – 120 ml, garnitür: bir dilim zencefil
3. Şundan Büyük:
Greater Than by NAO Spirits, Hindistan’da yapılan ilk butik çırçır ve London Dry çırçırdır. Burnunda taze limon kabuğu ve bitişinde zencefil esintisi bulunan temiz ardıç tadıyla dünyanın dört bir yanından gelen botaniklerden yapılan White Spirit, onu belki de mükemmel bir yaz ruhu yapıyor. Ayrıca karışıma kişniş, rezene tohumu, papatya ve limon otu gibi bazı popüler Hint tatları da hakimdir.
Tercih edilen karışım: Greater Than – 30 ml, Hint tonik suyu – 100 ml, garnitür: kefir misket limonu veya gondhoraj limon dilimi
4. Hapusa:
NAO Spirits’in başka bir varyantı olan ve Sanskritçe’de Ardıç anlamına gelen Hapusa, Himalaya ardıç meyvesi ile yapılan ilk Hint cinidir. Ardıcın evcilleştirilmemiş lezzeti ve aroması cinde zafer kazanır ve ayrıca gondhoraj limonu, taze zerdeçal, ham mango, zencefil, kakule, badem ve kişniş tohumları gibi diğer yerli bitkilerle tamamlanır. Himalayalar’daki kar çizgisinin yakınında bulunan yakalanması zor Ardıç Karpuzu, cin için güzel bir yapı sağlarken, zerdeçal ve nefis ham mango, Hapusa’yı benzersiz bir çağdaş cin yapar.
Tercih edilen karışım: Hapusa – 45 ml (iki saat soğutulmuş), üzeri buzla kaplı
5. Bölge:
Bu Londra çırçırı hakkında en çok keyif aldığımız şey, büyüdüğümüz her tat ve aroma ile yankılanmasıdır. Tatlı, sitrik ve cevizli – Terai, bir bardakta çok sayıda aromanın muhteşem bir dengesini sunar. Swarups of Globus Spirits tarafından Rajasthan’da el yapımıdır ve çoğu Delhi’deki ünlü baharat pazarı olan Khari Baoli’den temin edilen 11 bitki ve baharat içerir. Ardıç meyvelerinin yanı sıra, bir şişe Terai’de kullanılan bitkiler arasında kişniş, lavanta, gül, portakal kabukları, limon kabukları, tulsi, süsen kökleri ve daha fazlası bulunur. Hepsi bu kadar değil, Terai aynı zamanda eski Hint Tapınaklarının sütunlarına benzeyecek şekilde tasarlanmış ilginç bir şişede geliyor.
Tercih edilen karışım: Terai – 60 ml, Campari -30 ml (tercihen soğutulmuş), Tatlı vermut – 30 ml (tercihen soğutulmuş)
6. Cin:
GinGin mutlaka denenmeli diyoruz! 25 yaşındaki damıtıcı Shubham Khanna tarafından yaratılan GinGin, kendisini Hindistan’daki tek seferlik damıtılmış kenevir çırçırı olarak markalaştırıyor. Her zamanki Himalaya ardıç meyveleri de dahil olmak üzere dokuz botanik içerir. Bezelye çiçekleri, tarçın, lavanta, biberiye, kimyon tohumu vb.’nin eklenmesi içeceği türünün tek örneği yapar. Ve üzülmeyin, burada kullanılan kenevir sarhoş edici değil. Öyleyse zafer için iç!
Tercih edilen karışım: GinGin – 45ml, üzerinde buz
Evde yetiştirilen bu cinleri deneyin ve en çok hangisini beğendiğinizi bize bildirin.
Hindistan çırçır pazarında ses getiren favori yerli cin markalarımızdan bazılarını size sunuyoruz. Önerilerimizi öğrenmek için okumaya devam edin.
İşte Ev Bar Kurulumunuza Eklemeniz Gereken 6 Hint Cin Markası:
1. Kısa Hikaye Cin:
Yeni ve taze bir şey tatmak istiyorsanız, Short Story Gin mutlaka denenmeli. Eylül 2022’de piyasaya sürülen bu yerli marka, ardıç omurgasına sahip üç kez damıtılmış klasik London kuru çırçır sunuyor. Şu anda Mumbai, Goa, Delhi ve Bangalore’da mevcuttur.
Tercih edilen karışım: Kısa Öykü – 30 ml, tonik su – 100 ml, garnitür: bir dilim zencefil, salatalık, yeşil biber
2. Yabancı ve Oğullar:
Stranger & Sons, eşsiz botanik yapısı sayesinde üç boyutlu bir lezzet profiline sahiptir. Narenciye kabukları, cinlere ön damakta güzel bir tazelik verir ve bu, ona güçlü baharatlı bir orta kısım veren karabiber, topuz, küçük hindistan cevizi ve kişniş gibi güçlü bir sıcak baharat karışımı ile tamamlanır. Meyankökü, Çin tarçını kabuğu ve topuz, bitişi pürüzsüz, dünyevi ve tatlı hale getirir. Marka, 2020 yılında International Wine & Spirit Competition tarafından dünyanın en iyi sekiz cininden biri ilan edildi. Daha sonra Asian Spirit Masters 2021 listesinde de yerini aldı.
Tercih edilen karışım: Stranger & Sons – 45 ml, Hint tonik suyu – 120 ml, garnitür: bir dilim zencefil

3. Şundan Büyük:
Greater Than by NAO Spirits, Hindistan’da yapılan ilk butik çırçır ve London Dry çırçırdır. Burnunda taze limon kabuğu ve bitişinde zencefil esintisi bulunan temiz ardıç tadıyla dünyanın dört bir yanından gelen botaniklerden yapılan White Spirit, onu belki de mükemmel bir yaz ruhu yapıyor. Ayrıca karışıma kişniş, rezene tohumu, papatya ve limon otu gibi bazı popüler Hint tatları da hakimdir.
Tercih edilen karışım: Greater Than – 30 ml, Hint tonik suyu – 100 ml, garnitür: kefir misket limonu veya gondhoraj limon dilimi
4. Hapusa:
NAO Spirits’in başka bir varyantı olan ve Sanskritçe’de Ardıç anlamına gelen Hapusa, Himalaya ardıç meyvesi ile yapılan ilk Hint cinidir. Ardıcın evcilleştirilmemiş lezzeti ve aroması cinde zafer kazanır ve ayrıca gondhoraj limonu, taze zerdeçal, ham mango, zencefil, kakule, badem ve kişniş tohumları gibi diğer yerli bitkilerle tamamlanır. Himalayalar’daki kar çizgisinin yakınında bulunan yakalanması zor Ardıç Karpuzu, cin için güzel bir yapı sağlarken, zerdeçal ve nefis ham mango, Hapusa’yı benzersiz bir çağdaş cin yapar.
Tercih edilen karışım: Hapusa – 45 ml (iki saat soğutulmuş), üzeri buzla kaplı
5. Bölge:
Bu Londra çırçırı hakkında en çok keyif aldığımız şey, büyüdüğümüz her tat ve aroma ile yankılanmasıdır. Tatlı, sitrik ve cevizli – Terai, bir bardakta çok sayıda aromanın muhteşem bir dengesini sunar. Swarups of Globus Spirits tarafından Rajasthan’da el yapımıdır ve çoğu Delhi’deki ünlü baharat pazarı olan Khari Baoli’den temin edilen 11 bitki ve baharat içerir. Ardıç meyvelerinin yanı sıra, bir şişe Terai’de kullanılan bitkiler arasında kişniş, lavanta, gül, portakal kabukları, limon kabukları, tulsi, süsen kökleri ve daha fazlası bulunur. Hepsi bu kadar değil, Terai aynı zamanda eski Hint Tapınaklarının sütunlarına benzeyecek şekilde tasarlanmış ilginç bir şişede geliyor.
Tercih edilen karışım: Terai – 60 ml, Campari -30 ml (tercihen soğutulmuş), Tatlı vermut – 30 ml (tercihen soğutulmuş)
6. Cin:
GinGin mutlaka denenmeli diyoruz! 25 yaşındaki damıtıcı Shubham Khanna tarafından yaratılan GinGin, kendisini Hindistan’daki tek seferlik damıtılmış kenevir çırçırı olarak markalaştırıyor. Her zamanki Himalaya ardıç meyveleri de dahil olmak üzere dokuz botanik içerir. Bezelye çiçekleri, tarçın, lavanta, biberiye, kimyon tohumu vb.’nin eklenmesi içeceği türünün tek örneği yapar. Ve üzülmeyin, burada kullanılan kenevir sarhoş edici değil. Öyleyse zafer için iç!
Tercih edilen karışım: GinGin – 45ml, üzerinde buz
Evde yetiştirilen bu cinleri deneyin ve en çok hangisini beğendiğinizi bize bildirin.