Çikolata parçalarıyla pişirirken herhangi bir hatayı önlemek için ipucu başına 5

Leila

Global Mod
Global Mod
Kek, kek, krep – Tüm tez şekerlemelerinin ortak noktası nedir? 'Çikolata'. Ve onları ekstra gooey, zengin ve hoşgörülü yapan nedir? Çikolata parçaları! Tez Küçük tatlılık ısırıkları herhangi bir muameleyi rahatsız edici hale getirebilir. Ama işte yakalama, eğer onları doğru kullanmazsanız, istemediğiniz bir şey alabilirsiniz. Yanmış çikolata parçaları alabilirsiniz, hamurda tamamen çözünmüş veya konsantrede batan bazı cipsler olabilir. Bu nedenle, tez lezzetli Deligthts ile pişirmeye başlamadan önce, hak ettiğiniz goooy, çikolata muamelesini almak için hangi hatalardan kaçınmanız gerektiğini öğrenelim.

Öyleyse okuyun: Ev yapımı çikolata tarifi: 2 bileşenli yoğunlaştırılmış süt çikolataları


Fotoğraf: Istock

İşte çikolata parçalarıyla pişirirken kaçınmanız gereken 5 hata:

1. Yanlış türde çikolata parçalarını kullanarak


Tüm çikolata parçaları eşit olarak yapılmaz. Bazıları şekillerini tutmak için özel olarak tasarlanırken, diğerleri meyilli içine sorunsuz bir şekilde eriyik. Kurabiye pişiriyorsanız, yarı tatlı veya bitter çikolata kullanmak, şekillerini korudukları için mükemmel çalışıyor. Ancak kek veya lav kek pişiriyorsanız, bu pürüzsüz ve erimiş doku için pişirme çikolatası kullanın. Yanlış çikolatalı kullanırsanız, pişmiş güzellikleriniz şekli tutmaz ve hatta meyilli içinde kaybolabilir.

2. Çikolata parçalarını unla kaplamıyor


Şimdi, bu olağan bir yanlış gibi gelebilir, ancak bize güvenin, oldukça yaygın. Sadece dibe batan tüm çikolata parçalarını bulmak için fırından bir kek çıkardıysanız, o zaman hile parlayabilir. Çikolata parçaları hamurdan daha ağırdır ve pişirirken yerleşir. Bunu, hamura eklemeden önce çikolata parçalarınızı tamamen dikenli unlara atarak düzeltebilirsiniz. Un çikolata parçaları batırma yerine meyilli içinde bozulmadan kalır. Sonuç daha iyi ve gooey pişmiş ürünler olurdu.

3. Hamuru fazla karıştırıyor


Evet, karıştırma iyi birleştirilmiş bir meyilli için önemlidir, ancak çikolata parçalarınızı ekledikten sonra dinlendirin. Onları ekledikten sonra aşırı karıştırmak iki soruna yol açabilir: 1. Size lezzetli parçalar vermek yerine çikolatayı kırabilir ve 2. pişmiş mallarınızın dokusunu mahvedebilir. Bu nedenle, çikolata parçalarınızı pili ekledikten sonra yapılacak en iyi şey, bir spatula kullanarak hafifçe karıştırmak ve eşit olduklarında durmaktır.

Haberler'de son ve son dakika haberleri


Fotoğraf: Istock

4. Soğuk çikolata parçalarını kullanma


Oda sıcaklığı çikolata yongaları kurabiyeler ve kekler için gayet iyi çalışırken, soğuk çikolata pirzolası hassas meyvelerde bir sorun olabilir. Çikolata parçalarınız çok soğuksa, düzgün bir şekilde eriymezler ve pürüzsüz olmaktan ziyade sert çikolata parçaları ile sonuçlanabilirsiniz. En iyi sonuçlar için onları oda sıcaklığı desteğinde tutun.

5. Çikolata parçalarını düzgün saklamamak


Bir çikolata aşığı iseniz, muhtemelen evinizde her zaman çikolata parçaları var. Ancak konu düzeltmesini saklamıyorsanız, pişirirken size istenen sonuçları vermeyebilirler. Çikolata parçalarını buzdolabında tutmak, nemi emmelerine ve “Çikolata Bloom” adlı beyaz bir kaplama geliştirmelerine neden olabilir. Bunun yerine, onları oda sıcaklıklarında havalı bir yerde ve ısıdan uzakta hava geçirmez kapta saklayın.

Öyleyse okuyun:Ev Yapımı Çikolatalı Puding: Noel kutlaması için bir gooey, çikolatalı tatlı yapın

Bu nedenle, çikolata parçalarınızdan en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmak için tez hatalarından kaçının!
 
Üst