Chawal Ka Cheela ile Sabaha Doğru Başlayın: Lezzetli Bir Kahvaltı Keyfi

Leila

Global Mod
Global Mod
Kahvaltıda ne yiyeceğimize karar vermek çoğumuz için günlük bir mücadeledir. Sabahları, yapacak sayısız aktivitemiz olduğu için neredeyse hiç vaktimiz olmuyor ve tüm bunların arasında, sabaha sağlıklı bir şekilde başladığımızdan emin olmalıyız. İnsanlar için vazgeçilmez bir seçenek olan bu sağlıklı yemeklerden bazıları arasında omlet, idli, upma ve hatta bir meyve kasesi bulunur. Yurdun dört bir yanında severek tüketilen bir diğer kahvaltı seçeneği ise cheela. Moong dal cheela, besan ka cheela, oat cheela, aloo ka cheela ve daha fazlası gibi çeşitleri denemiş olmalısınız. Ama hiç chawal ka cheela denedin mi? Bu lezzetli cheela’yı yapmak çok kolay ve kahvaltıda ne yiyeceğinize karar veremediğiniz günlerde sizi kurtaracak.
Öyleyse oku: Kahvaltınıza Eğlence ve Lezzet Katacak 5 Eşsiz Cheela Tarifi


Fotoğraf Kredisi: istock

Chawal Ka Cheela Nedir?


Adından da anlaşılacağı gibi, bu cheela chawal (pirinç) kullanılarak yapılır. Temelde bir desi pankeki gibi ama daha sağlıklı ve lezzetli. Ayrıca içinde kırmızı biber, domates, havuç, lahana gibi birçok sebze vardır ve bu da besin değerini arttırır. Hazırlanması fazla zaman almaz ve enerji seviyenizi yenilemenize yardımcı olacak mükemmel bir kahvaltı seçeneği sunar.

Chawal Ka Cheela Sağlıklı mı?


Bu cheela’nın sağlıklı olup olmadığını merak ediyorsanız, endişelenmeyin, devam edin ve endişelenmeden kendiniz için yapın. Bu cheella’nın ana maddesi olan pirinç, enerjik kalmak için gerekli olan iyi miktarda karbonhidrat sağlamaya yardımcı olur. Sadece porsiyon boyutunuza ve yaparken kullandığınız yağ miktarına dikkat etmelisiniz.

Chawal Ka Cheela Nasıl Yapılır | Chawal Ka Cheela Tarifi


Bu tarif, yemek blog yazarı Parul tarafından YouTube kanalı ‘Cook With Parul’da paylaşıldı. Bu cheela’yı yapmak için ıslatılmış pirince ihtiyacınız olacak, bir mutfak robotuna aktarın ve pürüzsüz bir macun elde edene kadar karıştırın. (Pirinçle birlikte biraz su ekleyin). Şimdi, macunu bir kaseye aktarın ve bir kenarda bekletin. Bu arada bir tavada biraz yağı ısıtın ve hardal tohumu, jeera, susam, doğranmış zencefil, yeşil biber ve köri yapraklarını ekleyin.

İyice karıştırın ve pirinç ezmesi karışımını bu tadka ile doldurun. Şimdi soğan, kırmızı biber, havuç, domates, patates ve lahana ekleyin. Her şeyi bir araya getirin ve tuz, karabiber tozu ve kişniş yapraklarını ekleyin. Düşük-orta aleve ayarlanmış bir tavada biraz yağı ısıtın. İçine hazırladığınız harçtan bir kepçe alarak eşit şekilde pişmesini sağlayın. Ters çevirin ve bitene kadar diğer tarafı pişirin. Hint turşusu ile sıcak servis yapın ve tadını çıkarın!
Öyleyse oku: Hızlı Kahvaltı: 5 Dakikada Hazırlayabileceğiniz 5 Cheela Tarifi

Aşağıdaki ayrıntılı tarif Habersunu izleyin:


Bu lezzetli cheela’yı evinizde deneyin ve tadını nasıl beğendiğinizi aşağıdaki yorumlarda bize bildirin. Mutlu Yemek!
 
Üst