Canınız Kek İstiyor Ama Kilonuza Dikkat Ediyor musunuz? Bu Ragi Pastası Kurtarıcınız!

Leila

Global Mod
Global Mod
Konu kilo vermeye gelince, birçok kişi tatlı yemenin büyük bir hayır-hayır olduğuna inanıyor. Ancak doğru malzemeler ve tariflerle fazla kilolarınızı verirken bile pastanın tadını çıkarabilirsiniz. Sağlık hedeflerinizden ödün vermeden tatlı ihtiyacınızı karşılayabilecek besleyici ve lezzetli bir seçenek olan Ragi Pastası da bu leziz ikramlardan biri. Kilo vermeye yardımcı pastanın tarifi diyetisyen Natasha Mohan tarafından Instagram hesabında paylaşıldı. Pasta çok cazip görünüyor.

Öyleyse okuyun: Kilo Vermek İçin Mükemmel 6 Ragi Tarifi

Kilo verirken kek yiyebilir misiniz?


Yaygın algı, kilo verme sırasında kekin yasaklı bir yiyecek olduğu yönündedir. Ancak bu her zaman böyle olmak zorunda değildir. Önemli olan doğru malzemeleri ve porsiyon boyutlarını seçmektir. Geleneksel yüksek kalorili bileşenleri daha sağlıklı alternatiflerle değiştirerek, sadece tadı harika değil, aynı zamanda besinsel faydalar da sağlayan, kilo vermeye uygun bir pasta yaratabilirsiniz. Besleyici ragi unuyla yapılan ragi keki, sağlıklı bir kilo verme planına uyan, suçluluk duymayan bir hoşgörü olabilir.


Ragi neden kilo kaybına iyi gelir?


Parmak darı olarak da bilinen Ragi, kilo kaybı için çeşitli faydalar sunan, besin açısından yoğun bir tahıldır:

  • Lif açısından zengin: Ragi, tok ve tatmin hissetmenize yardımcı olan, iştahı ve aşırı yemeyi azaltan lif açısından zengindir.
  • Düşük kalorili: Ragi düşük kalorili bir tahıl olduğundan kilosuna dikkat edenler için harika bir seçenektir.
  • Yüksek protein: Protein dokuların oluşmasına ve onarılmasına yardımcı olur, kendinizi tok hissetmenizi sağlar ve metabolizmayı hızlandırabilir.
  • Mikro besinler açısından zengin: Ragi, demir, kalsiyum ve magnezyum dahil olmak üzere gerekli vitamin ve minerallerin iyi bir kaynağıdır.
Ragi keki: Ragi unu sağlığa faydalıdır.

Kilo kaybı için ragi kek nasıl yapılır I Ragi kek tarifi:


İçindekiler:

2 muz
1/2 bardak lor
2 çay kaşığı çikolata tozu
2 çay kaşığı jaggery tozu
2 çay kaşığı yağ
1 su bardağı ragi unu
1 su bardağı buğday unu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Dövülmüş badem ve fıstık (süslemek için)

Yöntem:

  1. Bir kapta muz, lor, çikolata tozu, jaggery tozu, yağ ve sütü birleştirin. Pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
  2. Ragi ununu, buğday ununu, kabartma tozunu, kabartma tozunu ve tuzu ayrı bir kaseye eleyin.
  3. Islak malzemeleri kuru malzemelerin içine dökün ve birleşene kadar iyice karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serili kek kalıbına hamuru dökün.
  5. Üzerini dövülmüş badem ve fıstıkla süsleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  7. Dilimleyip servis etmeden önce pastanın tamamen soğumasını bekleyin.
Öyleyse okuyun: Oreo Kupa Kek Tarifi: 10 Dakikada Bu Çikolatalı Tatlı Nasıl Yapılır

Videonun tamamını buradan izleyin:


Dengeli bir beslenme ve düzenli egzersiz rutininin bir parçası olarak bu pastanın tadını çıkarın. Unutmayın, ılımlılık anahtardır.


Neha Grover HakkındaOkuma aşkı onun yazma içgüdüsünü harekete geçirdi. Neha, kafeinli herhangi bir şeye karşı derin bir takıntıya sahip olmaktan suçlu. Düşünce yuvasını ekrana dökmediği zamanlarda kahvesini yudumlarken kitap okuduğunu görebilirsiniz.
 
Üst