Çalışma Probiyotiklerin ruh halinizi kaldırabileceğini bulur – işte yemek için 8 yiyecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Beslenme ve sağlık hakkında okumak isterseniz, bağırsak-beyin ekseni terimine rastlamış olmalısınız. Bağırsak-beyin ekseni, gastrointestinal sistem ile merkezi sinir sistemi arasındaki bağlantıyı araştırır. Artan sayıda çalışma, sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunun beyin fonksiyonunu desteklemede hayati bir rol oynadığını ve hatta azaltılmış risk koşullarına bağlı olabileceğini düşündürmektedir.

'Nature' dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir çalışma, bu bağlantıya daha fazla ağırlık katıyor. Araştırma, probiyotiklerin – belirli gıdalarda bulunan faydalı bakteriler – olumsuz ruh halini azaltabileceğine dair güçlü kanıtlar sunmaktadır. Günlük izlemeye göre etkiler iki hafta kadar erken başlıyor.

Probiyotikler nelerdir


Probiyotikler, yeterli miktarlarda tüketildiğinde sağlık yararları sağlayan canlı mikroorganizmalar, tipik bakteriler ve mayalardır. Zararlı bakterileri dışlayarak bağırsak mikrobiyomunda sağlıklı bir dengeyi korumaya veya geri yüklemeye yardımcı olurlar.

Öyleyse okuyun: Maksimum fayda için probiyotiklere sahip olmak için en iyi zaman nedir

Probiyotikler ruh halini nasıl verir


88 sağlıklı gönüllüyü içeren randomize, çift kör, plasebo kontrollü çalışmada, araştırmacılar çok özel bir probiyotiğin düzenlemeyi ve ruh halini nasıl etkilediğini araştırdı. Duygusal işleme testleri, günlük ruh hali raporları ve psikolojik anketler yoluyla, probiyotiklerin olumlu ruh hali seviyelerini etkilemeden negatif ruh halini önemli ölçüde azalttığını buldular.

İlgi çekimi, belirli kişilik özelliklerine sahip bireyler – özellikle daha fazla risk olma eğilimi gösterenler – daha fazla duygusal faydalar yaşarlar. Mekanizmaları tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, bu çalışma yediğiniz şeyin doğrudan hissettiğinizi doğrudan etkileyebileceği fikrini güçlendirir.

Diyetinize eklenecek 8 probiyotik açısından zengin yiyecekler


Harvard Health'e göre, yemeklerinize dahil edilmesi kolay olan probiyotik açısından zengin sekiz gıda var:

1. Yoğurt
En erişilebilir probiyotik gıdalardan biri olan yoğurt, bağırsak sağlığını teşvik eden canlı kültürler içerir. Bir atıştırmalık, kahvaltı üssü veya giysiler, marinatlar ve hatta pişirme alanında mayonez veya krema yerine koyun.


2. Kefir
Bu keskin, fermente süt içeceği, birçok probiyotik suşu bakımından zengindir. Yoğurttan daha incedir ve bir içecek olarak tüketilebilir veya smoothies ve gece yulaflarına eklenebilir.

3. Kombucha
Bu, canlı kültürler ve antioksidanlar içeren fermente bir çay içecektir. Kombucha iyi sağlığı desteklemenin lezzetli bir yoludur. Evde fermente etmek en iyisidir.

Öyleyse okuyun:Fermente pirinç suyu (geleneksel probiyotik) ile gününüze nasıl başlamak bağırsakları sağlıklı tutar

4.
Fermente lahana, lahana turşusu sunan fiber ve C ve K vitaminleri sunar.

Haberler'de son ve son dakika haberleri


5. Turşu (doğal olarak fermente)
Fermente turşular yararlı bakteriler içerir. Etikette “canlı kültürler” veya “doğal olarak fermente” arayın ve bunları sarar, pirinç yemekleri veya herhangi bir öğünle gevrek bir taraf olarak deneyin.

6. miso
Miso, fermente soya fasulyesinden yapılmış bir Japon baharattır. Çorbalarda, marinatlarda ve pansumanlarda kullanılır. Sıcak bir kase miso çorbası rahatlatıcı ve iyiliğiniz için harika.

7. Temp
Bir başka fermente soya ürünü olan Temh, ceviz bir lezzet ve sıkı dokuya sahiptir, bu da onu protein açısından zengin bir alternatif haline getirir. Sote edin, ızgara yapın veya karıştırın kızartmalara parçalayın.

Haberler'de son ve son dakika haberleri


8. Kimchi
Kimchi, fermente sebzeden, özellikle lahana ve turplardan yapılmış baharatlı bir Kore zımbasıdır. Probiyotikler, lif ve vitaminlerle doludur ve pirinç, yumurta veya erişte ile iyi eşleşir.

Bağırsak sağlığınızı iyileştirmenin karmaşık olması gerekmez. Bu probiyotik yargıç gıdalarından birkaçını bile günlük diyetinize dahil etmek sindiriminizi ve ruh halinizi destekleyebilir.
 
Üst