Büyük Bir Yemekten Sonra Şişkinlik mi Hissediyorsunuz? Saunf Elachi Churan’a Merhaba Deyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Hiçbir yemeğin tatlı olmadan tamamlanmayacağını düşünüyorsanız bize güvenin, bir şeyi kaçırdınız! Ağız spreylerinden bahsetmeyi atlamışsın. Sonunda canlandırıcı bir paan veya lezzetli tatlı-ekşi sindirimi bitirdiğinizde bir yemeğin tamamlanmış gibi göründüğüne inanıyoruz. Bazıları bunu basit tutuyor ve bir kaşık dolusu saunf veya ajwain çiğniyor. Bu yaygın baharatlar, zamanlardan beri yemek masalarımızda çok eskilerden beri yer almaktadır. Saunf (ya da rezene tohumları), yemeklerimize sadece bir aroma katmanı eklemekle kalmayıp aynı zamanda sağlığımıza çeşitli şekillerde fayda sağlayan bir besin deposudur; bu faydalardan biri sindirime yardımcı olmasıdır. Biz de size sadece serinletici değil, aynı zamanda saunfun yanı sıra sindirimi kolaylaştırıcı malzemeler de içeren leziz bir çuran tarifi getirdik. Ancak tarife geçmeden önce saunfun faydaları hakkında daha fazla bilgi edelim.

Saunf Neden Popüler Bir Sindirim Aracı Olarak Değerlendiriliyor:


– Saunf doğası gereği idrar söktürücüdür ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
– Saunf, vücuttaki metabolizmayı ve sindirim sürecini hızlandıran ve mide enzimlerinin üretimini destekleyen estragol, fenkon ve anetol gibi uçucu yağlar içerir.
-Saunftaki uçucu yağlar aynı zamanda serinletici bir etkiye sahiptir ve yemek yedikten sonra bağırsaklarınızda oluşan ısıyı azaltır.
– Saunf, oksidatif stresi azaltmaya ve vücutta yağ birikimini önlemeye yardımcı olan çeşitli antioksidanlar içerir.
– Saunf, ağızdaki yiyecek kokularını gidermeye ve ağız kokusunu önlemeye yardımcı olan anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir.
Öyleyse okuyun: Yemeğinizi Doğru Bitirin! Bu Ev Yapımı Ağız Spreyi ve Sindirimi Elinizde Tutun


Fotoğraf Kredisi:iStock

Sindirim İçin DIY Churan Yapımında Neler Gerekir:


Saunf, artık arkasındaki mantığı bildiğiniz gibi, çuranın yapımında anahtar bileşendir. Daha sonra gaz giderici etkisi için tarife yeşil kakule (elaichi) ekliyoruz. Deneyimsiz olanlar için, bu baharattaki esansiyel yağ mentonu asitliği, hazımsızlığı ve yemek sonrası şişkinliği hafifletmeye yardımcı olur.
Daha sonra antimikrobiyal ve antiinflamatuar özellikleri nedeniyle tarife biraz dhana dal (kavrulmuş kişniş tohumu) ve ajwain katıyoruz. Bu bileşenlerin her ikisi de gıdalardan besin emilimine yardımcı olan, sindirimi kolaylaştıran ve ağız kokusunu ortadan kaldıran besinler içerir.

Evde DIY Churan Nasıl Yapılır:


Tarif çok basit. Esansiyel yağlarını aktive etmek için saunf, ajwain ve kakuleyi kavurarak başlayın. Daha sonra churan’ı bir karıştırıcıya aktarın, üzerine dhana dal’ı ekleyin ve öğütün. Dhana dal, önceden kavrulmuş olarak doğrudan eklenebilir.
Çıtır çıtır olması için kaba öğütülmesini tercih ederiz, ancak onu her zaman pürüzsüz bir toz haline getirerek karıştırabilirsiniz. Çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi bir miktar ılık suya karıştırıp içebilirsiniz. Detaylı tarif için buraya tıklayın.
Not: Biz Churan’ı doğal tatları ve aroması nedeniyle tercih etsek de, ilave tatlar için toza bir miktar kaya tuzu ve limon suyu ekleyerek her zaman onu zenginleştirebilirsiniz.


Somdatta Saha hakkındaExplorer- Somdatta kendine böyle hitap etmeyi seviyor. İster yemek olsun, ister insanlar, isterse mekanlar olsun, onun arzuladığı tek şey bilinmeyeni bilmektir. Basit bir aglio olio makarnası veya daal-chawal ve iyi bir film gününüzü güzelleştirebilir.
 
Üst