Bu Onam Festivalinde Sadya’yı Denediniz mi? Mükemmel Yayılımı Mahabelly’de Bulduk

Leila

Global Mod
Global Mod
Zengin kültürel mirasa sahip bir ülke olan Hindistan, halkının çeşitliliğini ve özünü kutlayan çok sayıda festivalle bezenmiştir. 10 gün boyunca devam eden hasat festivali Onam, birliğin, neşenin ve gastronomik zevkin sembolü olarak dimdik ayakta duruyor. Bu şenlikli etkinliğin merkezinde, damak zevkini harekete geçiren ve kalbi fetheden bir mutfak fantezisi olan Onam Sadya olarak bilinen büyük ziyafet yer alıyor. Onam kutlamaları Kerala ile sınırlı değil, diğer eyaletlerde de halk arasında büyük bir coşku yaşanıyor. Delhi de sizi geleneksel Sadya’nın tadını çıkarmaya davet eden birçok restoranla Onam şenlikleriyle dolup taşıyor. Otantik bir Sadya arayışımız bizi Saket’teki bir güney Hindistan restoranı olan Mahabelly’ye götürdü.


Sadya – Krallara Yakışan Bir Ziyafet


Onam Sadya, büyük bir muz yaprağı üzerinde servis edilen çok çeşitli vejetaryen lezzetlerdir. Sadya, Malayalam dilinde ‘ziyafet’ anlamına gelir. Tipik bir sadya, başka hiçbir şeye benzemeyen bir gastronomik deneyim yaratmak için uyumlu bir şekilde harmanlanan, çeşitli tat ve dokulardan oluşan 26 yemekten oluşur. Geleneksel bir Sadya’nın gerektirdiği tüm kurallara uyan Mahabelly Sadya’sında mükemmel spesiyaliteler ziyafetini deneyimleme fırsatı bulduk.
Öyleyse okuyun: Amazon Fresh’den Gelen Malzemelerle Evde Muhteşem Onam Sadya Ziyafeti Hazırlayın

Sadya Splendors: Muz Yaprağı Üzerinde Çok Sayıda Lezzet


Öncelikle muz yaprağının sola bakması gerekiyor. Mahabelly Ortağı Zachariah Jacob bize iyi bir Sadya’nın en az 20 farklı yemeği olması gerektiğini söyledi. Sadya soldan tuzlu ve tatlı yemeklerle başlıyor, ardından ekşi ikramlar geliyor ve en sağda tatlı tatlılarla bitiyor. Pachadi, olan, muz cipsi, kalan, thoran gibi geleneksel yemekler ve daha fazlası yaprağı doldurup güzelleştiriyor.
Öyleyse oku: Onam 2023 – Sadya Yapmak İçin Malzemeler Satın Alın ve Büyük Bonus Uygulamasından Büyük Tasarruf Edin

Gösterinin yıldızı, yemeğin kalbini oluşturan temel malzeme olan mütevazı pirinç. Buna, her biri topluluğa benzersiz bir unsur katan çeşitli köriler, Hint turşuları, turşular ve cipsler eşlik ediyor. Geleneksel sadya yapımında kullanılan 26 yemeğin tamamı hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayın.

Onam bir hasat festivali olduğu için Sadya’da tabakta çok sayıda mevsim sebzesi kullanılıyor. Şimdi büyük, doyurucu bir Sadya mı arzuluyorsun? Tariflerimizle evde basit bir Sadya yapın. Yemek pişirme havasında değil misiniz? Festival boyunca Sadya’ya hizmet veren en sevdiğiniz Güney Hindistan restoranına gidin ve onu doğru şekilde, ellerinizle yemeyi unutmayın.


Neha Grover HakkındaOkuma aşkı onun yazma içgüdüsünü harekete geçirdi. Neha, kafeinli herhangi bir şeye karşı derin bir takıntıya sahip olmaktan suçlu. Düşünce yuvasını ekrana dökmediği zamanlarda kahvesini yudumlarken kitap okuduğunu görebilirsiniz.
 
Üst