Bu Kolay Tadka Tarifiyle Dalınıza Baharatlı Bir Büküm Ekleyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Bakliyat olarak da bilinen Dal, Hint mutfağının temel bir bileşeni ve birçok evde temel gıda maddesidir. Protein, lif ve temel besinlerle dolu olan dal, çeşitli şekillerde pişirilebilen çok yönlü bir bileşendir ve bu da onu hem vejeteryanlar hem de vejetaryen olmayanlar arasında favori yapar. İster rahatlatıcı bir kase dal çorbası yapmak için, ister ana yemeğin yanında garnitür olarak kullanılsın, dal Hint mutfağının ayrılmaz bir parçasıdır ve yüzyıllardır kullanılmaktadır. Mutfağımıza bakarsak farklı çeşitlerde dals (bakliyat) buluruz. Her dalın kendine özgü bir tadı vardır. Sadece bu da değil, bu dalları tadka ile veya tadka olmadan hazırlamanın birçok yolu var. Tadka, sade dalınıza ekstra bir canlılık verir. Burada sadece dalınızın tadını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda sağlığa faydalı bazı özellikler de getirecek özel bir tadka tarifimiz var.

En İyi 15 Dal Tarifi – Nasıl Mükemmel Pişirilir | Popüler Tarifler


Evde tadka hazırlamanın birden fazla yolu var. Ama tadka tarifimiz dalınıza baharatlı bir dokunuş katacak. Ve en iyi yanı, seçiminize göre herhangi bir dal alabilmenizdir – kişisel seçimimiz arhar dal’dır. Bu baharatlı tadkayı hazırlamak için soğan, domates, zencefil, sarımsak, yeşil biber, kişniş, yağ, kimyon, haldi, kırmızı biber tozu, kişniş tozu, menteşe ve kasuri methi gerekir.

Kolay Dal Tadka Tarifi: Baharatlı Tadka Dal Nasıl Yapılır


Bu lezzetli dal tadka tarifini yapmak için önce daldan başlayalım. Bir bardak arhar dal alın ve iyice durulayın. Şimdi, 3 bardak su ekleyin ve bir düdüklü tencereye durulanmış dal ekleyin. Tuz (damak zevkine göre), hardal ve bir tutam salça ekleyin. İyice karıştırın ve kapağı kapatın ve yüksek ateşe koyun. Üç ıslık bekleyin. Bu yapıldıktan sonra, basınç serbest kalana kadar dinlenmeye devam edin.

Şimdi takka tarifi için bir tava alın ve biraz yağ ekleyin ve ısıtın. Önce jeera ekleyin ve tavaya asın ve daha sonra bir adet doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar hafif şeffaflaşana kadar pişirin. Şimdi ince kıyılmış zencefil ve sarımsağı ekleyip soteleyin. 1 adet rendelenmiş domatesi ekleyip soteleyin. Üzerine kırmızı biber tozu, kişniş tozu ve kasuri methi ekleyin. İyice karıştırın ve bu karışımı 2 dakika soteleyin. Şimdi, pişmiş dalımızı bu tadka karışımına eklemenin zamanı geldi. İyice karıştırın ve iki dakika pişirin. Biraz garam masala serpebilirsiniz (düğmeye göre). Kişniş yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.

Bu baharatlı dalı sade veya jeera pirinci ve roti ile eşleştirebilirsiniz, seçim sizin!

Bu Aptal Olmayan Tarifle Restoran Tarzı Dal Kızartmasını Daha Hızlı Yapın

Günün Öne Çıkan Videosu



Sıcak Toddy Tarifi | Sıcak Toddy Nasıl Yapılır
 
Üst