Bu Kolay Güney Hindistan Appe Tarifi ile Brunch Oyununuzu Yükseltin

Leila

Global Mod
Global Mod
Güney Hindistan yemeklerini sevmeyen birini tanıyor musunuz? Biz yapmıyoruz. Bu mutfağın kendine has lezzetleri ve zenginliği, ülkenin dört bir yanından herkesi kendisine aşık etmiştir. İdli, dosa ve upma’nın ortak yemeklerinin yanı sıra appe de favorilerimizden. Paddu veya paniyaram olarak da bilinen Appe, genellikle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak servis edilen geleneksel bir Güney Hindistan yemeğidir. Bu küçük, yuvarlak ve kabarık köfteler sağlıklı, lezzetli ve yapımı kolaydır. Bu yemek, hızlı ve lezzetli bir yemek için idealdir.

Uygulama nelerden yapılmıştır?


Geleneksel olarak, ape, fermente pirinç ve urad dal hamuru ile yapılır ve özel bir ape tavasında pişirilir. İdeal olarak, pirinç ve dal karışımı suya batırılmalı ve ertesi gün pişirilmek üzere gece boyunca mayalanmaya bırakılmalıdır. Appe ile ilgili en iyi şeylerden biri, sağlıklı ve besleyici bir yemek olmasıdır. Elma yapmak için kullanılan fermente hamur, sağlığı geliştirmeye yardımcı olan probiyotikler açısından zengindir. Ayrıca, biraz sebze eklerseniz, sağlık için daha fazla besin alırsınız. Ve elmaların çok daha az yağ ile buharda pişirildiğini de unutmayalım.

(Ayrıca Okuyun: Appe Sever misiniz? Deneyebileceğiniz Bu 5 Lezzetli Tarife Bakın)

Appe’nin bir diğer harika özelliği de, pek çok farklı şekilde yenebilen çok yönlü bir yemek olmasıdır. Eşsiz ve lezzetli bir yemek oluşturmak için hamura rendelenmiş hindistan cevizi, doğranmış yeşil biber ve hatta ufalanmış paneer gibi çeşitli malzemeler ekleyebilirsiniz. Appe, hamura jaggery, kakule ve hindistancevizi eklenerek ve tatlı Hint turşusu ile servis edilerek tatlı bir yemek olarak da servis edilebilir.

Ancak Güney Hindistan’daki evlerde yapılan ve servis edilen geleneksel ape, hala kalbimizi kazanıyor. Appe yapmak için önceden plan yapmanın ve tüm fermantasyon sürecinden geçmenin kolay olmadığını biliyoruz, bu nedenle her zaman mağazadan satın aldığınız dosa veya idli hamurunu kullanabilirsiniz. Klasik appe tarifini daha önce hiç denemediyseniz şimdi tam şansınız.

(Ayrıca Okuyun: Moong Dal Appe ile Geleneksel Appe’ye Sağlıklı Bir Şekil Verin)

Güney Hint Appe tarifi I Klasik Appe Nasıl Yapılır:


Kendi appe hamurunuzu yapıyorsanız, ıslatılmış pirinç ve urad dal karışımını bir macun yapmak için öğütün ve yoğun bir hamur yapmak için biraz su ekleyin. Daha da iyisi, hazır dosa hamuru kullanabilirsiniz. Doğranmış soğan ve havuç gibi sebzeleri ekleyin ve zencefil, kimyon tohumu ve tuz ekleyin. Taze kişniş yaprakları da ekleyebilirsiniz. Daha sonra elma tavası kalıplarını biraz yağla yağlayın ve elmaları iyice pişene kadar 10-15 dakika buharda pişirin.

Güney Hindistan apesinin adım adım tarifi için buraya tıklayın.

İster sağlıklı bir kahvaltı için, ister serinletici bir atıştırmalık için, midenizi doyurmak ve aynı zamanda kalbinizi neşeyle doldurmak için en iyi seçeneklerden biri appe. Yumuşacık dokusu ve enfes lezzetiyle ailenizin favorisi olmaya aday.

Günün Öne Çıkan Videosu



Ballı Biberli Tavuk Popper Tarifi | Bal Biberli Tavuk Poppers Nasıl Yapılır
 
Üst