Bu Hafta Sonu Film Gecesi Yapmayı mı Planlıyorsunuz? Bu Lezzetli Suji Patates Lokmalarının Keyfini Çıkarın

Leila

Global Mod
Global Mod
Hafta sonunun bizi heyecanlandıran bir yanı var. Film meraklıları için hafta boyunca izlemeye vakit bulamadıkları en yeni filmleri izlemek için mükemmel bir fırsat. Bazıları sinemaya gitmeyi ve patlamış mısır ve nachos yemeyi tercih ederken, diğerleri evde film geceleri düzenlemeyi ve atıştırmalıkları kendileri pişirmeyi tercih ediyor. Bu hafta sonu film gecesi düzenlemeyi mi planlıyorsunuz? Arkadaşlarınıza hangi atıştırmalıklarla ikram edeceğinizi merak ediyor musunuz? Endişelenmeyin, çünkü size mükemmel bir tarif sunuyoruz: suji patates ısırıkları. Elbette dondurulmuş patates lokma paketlerini piyasadan kolaylıkla bulabilirsiniz ama bu seferki suji ilavesinden dolayı biraz farklı. Yapılması son derece kolaydır ve en sevdiğiniz filmin keyfini çıkarırken tüketebileceğiniz en iyi atıştırmalık görevi görecektir.
Öyleyse okuyun:Sadece 15 Dakikada Hazırlanabilecek 11 Hızlı Atıştırmalık


Fotoğraf Kredisi: iStock

Suji Patates Lokmaları Nelerdir?


Hepimiz düzenli patates ısırıklarını defalarca denedik. Ancak bunlar suji ilavesi nedeniyle benzersizdir. Patates ısırıklarına neden suji konulması gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Çünkü patatesleri tek başına kullanmaktan çok daha çıtır olmalarına yardımcı oluyor. Bu tarifte aynı zamanda gevrekliğini daha da artıran pirinç unu da kullanılıyor. Sıradan patates ısırıklarını denemekten kendinize bir mola vermeniz için ilginç bir tarif. Damak zevkinizin tadını çıkarmak için bunları domates ketçapı veya baharatlı Hint turşusu ile eşleştirin. Bu sadece film geceleri değil; akşam çayınızın yanında tadına bakabileceğiniz gibi, akşam yemeği davetlerinde atıştırmalık olarak da servis edebilirsiniz.

Suji Aloo Lokmaları Nasıl Yapılır | Suji Aloo Lokmaları Tarifi


Bu tarif, yemek blog yazarı Parul tarafından ‘Cook With Parul’ adlı YouTube kanalında paylaşıldı. Yağı orta ateşte bir kadhai setinde ısıtarak başlayın. Jeera, hardal tohumu, susam tohumu ve zencefil-sarımsak ezmesini ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra suyu, tuzu, karabiber tozunu ve kırmızı biber pullarını ekleyin. Güzel bir karışım yapın ve ardından gruplar halinde suji ekleyin. Her şey iyice birleşene kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir tabağa aktarın ve püre ve haşlanmış patatesleri, tuz ve doğranmış kişnişi ekleyin. Pirinç ununu ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar iyice karıştırın. Daha sonra hamuru kütük şekline getirin ve küçük parçalar halinde kesin. Bunları plastik bir kaba aktarın ve bir saat kadar dondurun. Yağı bir kadhai’de ısıtın ve altın kahverengiye dönene kadar kızartın. Sıcak servis yapın ve tadını çıkarın!
Öyleyse okuyun:Paneer Ekmeği Pizza Isırığı: Canınız Atıştırmalık Pizza Canınız Çektiğinde Bu Lezzetli Atıştırmalığı Yapın

Aşağıdaki ayrıntılı tarif Habersunu izleyin:


Peki ne bekliyorsun? Bu lezzetli suji aloo lokmalarını yapın ve aşağıdaki yorumlarda lezzetlerini nasıl beğendiğinizi bize bildirin. Herkese mutlu hafta sonları!
 
Üst