Bu 6 Güçlü Çiçek Çayı ile Daha İyi Sağlığa Giden Yolunuzu Yudumlayın

Leila

Global Mod
Global Mod
Çiçekler kokulu ve güzeldir, ancak bu narin ve rengarenk çiçeklerin aynı zamanda sağlık açısından inanılmaz faydalarla dolu olduğunu biliyor muydunuz? Taze veya kurutulmuş çiçek yapraklarını sıcak suda demlemek, rahatlatıcı ve hoş kokulu çiçek çayları oluşturabilir. Çoğu antioksidan açısından zengindir ve bunları tüketmek kilo kaybına, stres yönetimine, cilt sağlığının iyileştirilmesine ve iltihaplanmanın kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Çiçekleri kullanarak demleyebileceğiniz harika çayların yanı sıra sağlığa faydalarını da keşfedelim.

İşte Mutlaka Denemeniz Gereken 6 Lezzetli ve Güçlü Çiçek Çayı:

1. Hibiskus Çayı


Fotoğraf: iStock


Hibiscus, kötü kolesterolün oksidasyonunu engelleyen flavonoidler, beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanlarla yüklüdür. Diyetisyen Garima Goyal, ebegümeci özlerinin etkisini inceleyen birçok çalışmanın, hibiskusun sistolik kan basıncını düşürebildiğini bulduğunu belirtiyor. Ancak halihazırda antihipertansif ilaç kullanıyorsanız ebegümeci çayı tüketmeden önce sağlık uzmanınıza danışmanız önemlidir.


2. Papatya Çayı


Papatya çayı, kurutulmuş papatya çiçeklerinin sıcak suda demlenmesiyle hazırlanır. Sonuç, hoş kokulu, sakinleştirici, hafif bir tada sahip bir çaydır. Beslenme uzmanı ve sağlıklı yaşam uzmanı Anshul Jaibharat, papatya çayının daha iyi uykuyu desteklemeye yardımcı olabileceğini açıklıyor. “Kafeinli seçeneklerin aksine papatya, gece fincanınız için sakinleştirici bir alternatif sunuyor.” Papatya çayını yudumlama ritüeli zihninizi nazikçe dinlendirici bir duruma getirebilir.

Öyleyse okuyun:Sadece Şeker Değil: Diyabet Kontrolünü Engelleyebilecek Diğer 5 Faktör

3. Mavi Çay

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Fotoğraf: iStock


Mavi çay veya kelebek bezelye çiçeği çayı, Clitoria ternatea bitkisinin kurutulmuş veya taze yapraklarının demlenmesiyle yapılan kafeinsiz bir bitkisel karışımdır. Mavi çay, cildin içeriden daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlayan antioksidanlarla doludur. Mavi çayda bulunan flavonoidler de kollajen üretimini uyarabilir. Ayrıca mavi çay kilo kaybına yardımcı olan kateşinler içerir.

4. Gül çayı


Gül çayı, kurutulmuş gül yapraklarının dilediğiniz çay tozuyla karıştırılmasıyla veya taze gül yapraklarının su ile kaynatılmasıyla hazırlanabilir. Gül, antioksidanların varlığından dolayı antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Gül çayı da sindirimi iyileştirebilir.

Öyleyse okuyun:Takip Etmeden Önce Düşünün! Aralıklı Oruçla İlgili Dinlenmeniz Gereken 3 Efsane

5. Lavanta çayı

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Fotoğraf: iStock


Lavanta çayı, Lavandula angustifolia bitkisinin mor tomurcuklarının sıcak su ile demlenmesiyle yapılır. Lavanta, ruh halini iyileştirmek için aromaterapi maddesi olarak yaygın şekilde kullanılır. Lavanta özleri üzerinde yapılan araştırmalar, sinirleri sakinleştirdiğini, daha iyi uykuyu teşvik ettiğini ve cilt sağlığını iyileştirdiğini gösteriyor.

6. Ihlamur Çayı


Ihlamur çayı, ıhlamur çiçeklerinin kaynatılıp 10-15 dakika demlenmesiyle yapılır. Ihlamur ağacı Tilia cinsine aittir ve çoğunlukla Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da bulunur. Bazı çalışmalar ıhlamur ekstraktının sinir sistemini düzenleyebildiğini ve rahatlamayı destekleyebildiğini göstermiştir. Ihlamur çayı içmek aynı zamanda ateş, soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve astım gibi yaygın enfeksiyonlardan da kurtulmanızı sağlar. Ihlamur çayı mide, bağırsak sorunları ve asitliğe yardımcı olan flavonoidler ve esansiyel yağlar içerir.

Bu enfes çiçek çaylarını günlük rutininize ekleyin ve sağlık açısından inanılmaz faydalarının keyfini çıkarın.
 
Üst