BT kesintisi VW’deki üretimi felç etti – Audi de etkilendi

Felaket

New member
Çarşamba günü bir BT arızası Volkswagen Grubu’nun merkezi altyapısını felç etti. Bir şirket sözcüsü akşam saatlerinde birçok fabrikada üretimin durduğunu doğruladı.

Sözcü, “Wolfsburg lokasyonunda ağ bileşenlerinde BT kesintisi olduğunu doğrulayabiliriz” dedi.

Almanya’daki VW fabrikaları durma noktasına geldi – kriz ekibi toplandı

Almanya’daki dört araç üretim tesisi şu anda duruyor: Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück. Kassel, Braunschweig ve Salzgitter’deki parça fabrikaları da etkilendi: “Kesinti saat 12.30’dan beri mevcut ve şu anda analiz ediliyor. Araç üreten fabrikalar için çıkarımlar var.”

Bir Audi sözcüsünün akşam dpa tarafından sorulması üzerine söylediği gibi, VW yan kuruluşu Audi de BT kesintisinden etkileniyor. Durumun ne ölçüde olduğu hala araştırılıyor.

Sözcü başlangıçta yurtdışındaki etkisi hakkında hiçbir şey söyleyemedi. Şu anda dışarıdan bir saldırı gibi görünmüyor, akşam saatlerinde söylendi. Sorunun ne zaman çözüleceğini ve üretimin yeniden başlayacağını tahmin etmek henüz mümkün değil. “Handelsblatt” daha önce bu konuyu haber yapmıştı. Bu doğrultuda bir kriz ekibi toplandı.

“Üretim hatları dünyanın her yerinde durma halinde.”

Şirketin ağlarından sorumlu bir BT hizmet sağlayıcısı Bild’e kendisini daha açık bir şekilde ifade etti: “Üretim hatları her yerde, dünyanın her yerinde duruyor. Audi ve VW etkilendi.” Ve şunu ekliyor: “Çok büyük bir sorunumuz var.”

Bild’in edindiği bilgilere göre VW ve Audi’nin yanı sıra Stuttgart’taki Porsche şirketi de BT kesintisinden etkileniyor. Bantlar tamamen ya da kısmen durma noktasına gelecekti. Ancak henüz resmi bir doğrulama yok.

Ağustos ayında Toyota’da da benzer olay

Ağustos ayının sonunda VW’nin rakibi Toyota tam bir başarısızlıktan etkilendi. Japon otomobil devinde yaşanan teknik sorunlar, Japonya’da yaklaşık bir gün boyunca üretimin tamamen durmasına yol açtı. Bunun sorumlusu parça siparişi yönetim sistemindeki bir hataydı. Daha sonra sebebinin sunuculardaki yetersiz depolama alanı olduğu söylendi. Olayın siber saldırı olmadığı vurgulandı.

Toyota, yerli tedarikçisi Kojima Industries’in siber saldırı nedeniyle sistem arızasına uğramasının ardından geçen Mart ayında tüm fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştı. Toyota’nın 14 fabrikasındaki 28 üretim hattının tamamı da etkilendi ve yaklaşık 13.000 aracın üretimi etkilendi. Grup ayrıca, Toyota’nın merkezi Nagoya limanındaki bir bilgisayar sistemine yapılan siber saldırının liman hizmetlerini iki gün boyunca kesintiye uğratmasının ardından Temmuz ayında faaliyetlerinin bir kısmını geçici olarak durdurmak zorunda kaldı.