Biatlon Dünya Kupası – canlı yayında Oberhof’ta bayanlar sprint

Felaket

New member
Oberhof’ta Biatlon Dünya Şampiyonası

Biatlon canlı yayında – Burada Biatlon Dünya Kupası 2022/23’ü canlı yayında görebilirsiniz

Biatlon Dünya Kupası: Bayanlar Sprint

Nihai sonuç, hedef: 1. Herrmann-Wick (GER), 2. Öberg (İsveç), 3. Persson (İsveç)..7. Schneider (ALMAN),16. Kebinger (ALMAN), 22. Hettich-Walz (ALMAN), 38. Voigt (ALMAN)

Kısaca olmazsa olmazlar: Denise Herrmann-Wick, Oberhof’taki Biatlon Dünya Şampiyonasında sprintte altın madalya kazandı. 34 yaşındaki oyuncu, Cuma günü en iyi zamanı elde ederek galibiyeti korudu ve Alman takımına ilk bireysel yarışta ilk madalyasını verdi. Bireysel Olimpiyat şampiyonu için bu, 2019’daki altın peşinde kariyerinin ikinci dünya şampiyonluğuydu.

Herrmann-Wick, “Gerçekten heyecanlandım, içeri girdiğimde nabzımı tutamadım. Evimdeki Dünya Şampiyonasında karda böyle bir yarışı canlandırabilmem – bunu tarif edemezsiniz,” dedi. ZDF’de.

Kadınlar sprintinden önce: umutlar Denise Herrmann-Wick’te

Özellikle de Denise Herrmann-Wick. Bireysel Olimpiyat şampiyonu, en son Antholz’daki kovalamaca olmak üzere, bireysel yarışlarda sezonun tek zaferini elde etti. Kadınlar için, Olimpiyatlarda dördüncü olan Vanessa Voigt kendi sahasında bir sürpriz yapabilir. Erkeklerin umutları, ezici Norveçlilere karşı mücadelede Benedikt Doll’a bağlı.

Black Forester, 2017’de Hochfilzen’de sprintte altın madalya kazanmıştı ve hakim Johannes Thingnes Bö’ye karşı sansasyonel bir şekilde galip gelmişti. Güçlü rekabete rağmen bayrak yarışlarında madalya şansı var.

Voigt, Herrmann-Wick, Rees ve Doll, Alman biatlon takımı için yarışıyor

Vanessa Voigt’un hâlâ çözmesi gereken bir hesap var. Çünkü geçen yıl Pekin’deki Kış Oyunlarında biatlet, Olimpiyat galasında bir fiyasko yaşadı. Çarşamba günü Dünya Şampiyonası başlamadan önce 25 yaşındaki oyuncu, “Olimpiyatlardan sonra karma bayrak yarışıyla hala açık olan bir şeyim var, bu zaten bir meydan okuma,” dedi. Yaşadığı Oberhof’ta yarışa yeniden Voigt başlayacak, ardından Denise Herrmann-Wick, Roman Rees ve Benedikt Doll gelecek.

Arena am Rennsteig’de ev sahibi seyircinin önünde bir yıl öncesinden daha iyisini yapmak isteyen Voigt, “Heyecan orada,” dedi. Pekin’de, normalde kendine güvenen atıcı hiç anlaşamadı ve hem yüzüstü hem de ayakta aşamalardan sonra bir penaltı döngüsü çalıştırmak zorunda kaldı. Sadece 15. sırayı Herrmann-Wick’e teslim etti – madalya mücadelesi gerçekten başlamadan bitmişti. Sonunda beşinci sıra fırladı.

Yine de Voigt, Uzak Doğu’daki oyunlara tanık olduğu için mutludur. “Orada çok şey öğrendiğim için onu yanımda götüreceğim” dedi. Ayrıca, Herrmann-Wick her zaman “doğal olarak kabul ettiğim” tavsiyesini veriyor. Sezonun önemli bir parçası olabileceğime inanıyorum. Tabii ki, bayrak pozisyonuna sahip olmak beni gururlandırıyor, ”dedi Olimpiyat dördüncüsü olan kişi. 15 kilometrede bronz madalyayı sadece 1,3 saniye farkla kaçırdı.

Ev sahibi şampiyonluk mücadelelerinden önce, zaten “farklı” bir baskı hissediyor. Bence onu iyi idare etmelisin, o zaman her şey yoluna girecek. Antholz’daki son Dünya Kupası’ndan sonra bir haftalığına Livigno’da bulunan ve orada Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Voigt, “Dünya Şampiyonası’na iyi bir hisle gidebilirim.” Şampiyonalar, en iyi performansımı ortaya koyabildiğimde ve sonunda bunu kağıt üzerinde görebildiğimde, koşuda her şeyimi verdim ve sürekli olarak çağırdığım şut performansımı verdim.