“Az önce dramatik bir şey söyledim”: Trafik ışıkları sönmeden dakikalar

Felaket

New member
FDP'nin trafik ışığı koalisyonundaki son saatleri gerçek bir suç gerilim filmiydi. Şansölye Olaf Scholz ile Maliye Bakanı Christian Lindner arasındaki anlaşmazlığın nasıl ortaya çıktığına dair yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. “Spiegel”in bildirdiğine göre Scholz, Çarşamba günü öğleden sonra Lindner'in ekonomi gazetesine karşı bir karşı öneriyi masaya koydu. Başlık: “Ekonomik büyüme ve istihdam gündemi”.

Habeck yeni Scholz makalesinden bahsetti Koalisyon Komitesi “sarhoş”

Ancak bu kağıdın aceleyle bir araya getirildiği söyleniyor. Hatta “Spiegel”e göre Şansölye Yardımcısı Robert Habeck'in FDP temsilcileri için bunu “gurur verici” olarak nitelendirdiği söyleniyor. Scholz, Ukrayna için daha fazla yardım, şirketler ve otomotiv endüstrisi için yeni sübvansiyonlar istiyor.

Lindner bunu istemiyor. Ayrıca borç frenini geçersiz kılacak bir acil durumu da kabul etmek istemiyor. Akşam Scholz sözde “aşan kararı” tekrar gündeme getirdiğinde Lindner'in canı sıkılmıştı. Koalisyon komitesi katılımcılarına önceki Pazar günü gizli bir akşam yemeğinden bahsediyor. Yeni seçimleri devreye sokuyor.

“Christian, az önce dramatik bir şey söyledim”

Daha sonra “Spiegel”in deyimiyle Adalet Bakanı Buschmann ve FDP parlamento grubu lideri Dürr başka bir şeyden bahsediyor. Sanki kimse yeni seçimlerden bahsetmemiş gibi. Lindner araya giriyor ve Dürr'e şöyle diyor: “Christian, az önce burada dramatik bir şey söyledim.” O zaman masada kahkahalar olması gerekiyordu.

Lindner gülmüyor. Şansölye'ye Scholz'un istediğini yapmazsa kovulup kovulmayacağını sorar. Scholz kısaca şunu söylüyor: “Yeterince söz alışverişinde bulunuldu, şimdi eylem görmek istiyorum.”

Scholz onu kovduğunda Lindner sadece “Tamam” diyor.

Grup ayrılır. “Bild” gazetesi yeni seçim teklifini öğreniyor. Scholz bıktı ve Lindner'ı kovar. Birçok medya kuruluşunun aktardığı üzere Scholz şöyle diyor: “Artık kabinemin bir üyesi olmanızı istemiyorum ve yarın Federal Başkan'a kovulacağınızı bildireceğim.” Daha sonra “Frankfurter Allgemeine Zeitung”a göre şöyle diyor: “Öyleyse. Aptal.” Lindner kendini toparlıyor ve “Tamam” diyor.

Trafik ışıklarının sonu. Daha sonra halkın çamur atması başlıyor.