Parathalar kahvaltıda tüm zamanların favori seçeneğidir. Bir parça tereyağı ve bir kase taze yoğurtla sıcak olarak servis edildiğinde hiçbir şey bundan daha iyi olamaz. En iyi kısım? Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda paratha tarifi var, bu yüzden asla gerçekten sıkılmıyorsunuz. Ancak parathanızın o kadar da lezzetli olmadığı zamanlar olabilir. Onu bu kadar lezzetli kılan o farklı masaledaar tadından yoksun olabilir. Şimdi size masalaları tek tek eklemek yerine masala karışımı şeklinde bir araya getirebileceğinizi söylesek ne olur? Karşınızda: Paratha Masala! Bu eşsiz baharat karışımı parathalarınızın lezzetini önemli ölçüde artıracaktır. Bir deneyin, bir daha arkanıza bakmayacaksınız!
Öyleyse okuyun: En Büyük Paratha Aşığı Olduğunuzun 5 İşareti
Fotoğraf Kredisi: iStock
Paratha Masala Ne İçin Kullanılır?
Adından da anlaşılacağı gibi bu masala parathalara eklenir. Kişniş, rezene ve kasuri methi gibi farklı baharatların karışımından oluşur. İster aloo paratha, ister gobhi paratha, ister paneer paratha yapıyor olun, bunlardan herhangi birini yaparken bu masala karışımını kullanmaktan çekinmeyin. Tarifleriniz için oyunun kurallarını değiştirecek!
Paratha Masala Nasıl Saklanır?
Diğer masalalar gibi paratha masala da hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır. Kabı güneş ışığından uzak, serin ve karanlık bir yere yerleştirin. Varsa baharat rafında da saklayabilirsiniz. Bu şekilde paratha masala'nız 5-6 aya kadar dayanabilir.
Evde Paratha Masala Nasıl Yapılır | Paratha Masala Tarifi
Paratha masala yapmak oldukça basit ve kolaydır. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan tek şey altı temel malzemedir. Bu baharat karışımının tarifi MasterChef Aruna Vijay tarafından resmi Instagram hesabında paylaşıldı. Kırmızı biber tozu, kişniş (dhania) tozu, rezene (saunf) tozu, amchoor (kuru mango) tozu, kasuri methi (çemen otu tohumu) ve tuzu bir kasede birleştirerek başlayın. Baharatlar eşit şekilde dağılıncaya kadar iyice karıştırın. İşte bu – paratha masala'nız artık hazır! Yapımı çok kolay, değil mi?
Öyleyse okuyun: Şimdiye Kadarki En Lezzetli Lauki Paratha'yı Yapmak İçin 6 Dahice İpucu
Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:
Yani bir dahaki sefere evde paratha yaptığınızda, onları hazırlarken bu enfes masaladan bir tutam eklemeyi unutmayın.
Öyleyse okuyun: En Büyük Paratha Aşığı Olduğunuzun 5 İşareti
Fotoğraf Kredisi: iStock
Paratha Masala Ne İçin Kullanılır?
Adından da anlaşılacağı gibi bu masala parathalara eklenir. Kişniş, rezene ve kasuri methi gibi farklı baharatların karışımından oluşur. İster aloo paratha, ister gobhi paratha, ister paneer paratha yapıyor olun, bunlardan herhangi birini yaparken bu masala karışımını kullanmaktan çekinmeyin. Tarifleriniz için oyunun kurallarını değiştirecek!
Paratha Masala Nasıl Saklanır?
Diğer masalalar gibi paratha masala da hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır. Kabı güneş ışığından uzak, serin ve karanlık bir yere yerleştirin. Varsa baharat rafında da saklayabilirsiniz. Bu şekilde paratha masala'nız 5-6 aya kadar dayanabilir.
Evde Paratha Masala Nasıl Yapılır | Paratha Masala Tarifi
Paratha masala yapmak oldukça basit ve kolaydır. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan tek şey altı temel malzemedir. Bu baharat karışımının tarifi MasterChef Aruna Vijay tarafından resmi Instagram hesabında paylaşıldı. Kırmızı biber tozu, kişniş (dhania) tozu, rezene (saunf) tozu, amchoor (kuru mango) tozu, kasuri methi (çemen otu tohumu) ve tuzu bir kasede birleştirerek başlayın. Baharatlar eşit şekilde dağılıncaya kadar iyice karıştırın. İşte bu – paratha masala'nız artık hazır! Yapımı çok kolay, değil mi?
Öyleyse okuyun: Şimdiye Kadarki En Lezzetli Lauki Paratha'yı Yapmak İçin 6 Dahice İpucu
Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:
Yani bir dahaki sefere evde paratha yaptığınızda, onları hazırlarken bu enfes masaladan bir tutam eklemeyi unutmayın.