Aloo Tikki’yi özlüyor musun? Dayanılmaz Bir Hafta Sonu İkramı İçin Bu Sindhi Versiyonunu Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Aloo tikki asla hayır diyemeyeceğimiz atıştırmalıklardan biri. Üstüne yoğurt, tatlı ve keskin Hint turşusu ve bhujia eklenmiş çıtır tikkiyi ısırma hissi karşı konulmaz ve herkesin ağzının suları akacak. Popülerliği, şehrinizin her köşesinde bu lezzetli atıştırmalıkları satan sayısız sokak satıcısında açıkça görülmektedir. Hafta sonu yaklaşırken kendinizi bu enfes atıştırmalıkla ödüllendirmek için mükemmel bir fırsat. Ama bu sefer sıradan aloo tikki’ye biraz ara verelim ve farklı bir şey deneyelim. İşte bu sevilen sokak yemeğinin, hafta sonu iştahınızı tatmin etmek için mükemmel olan Sindhi versiyonu.
Öyleyse okuyun: Mutfak İpuçları: Mükemmel Sokak Stili Yaratmak İçin 5 Püf Noktası Aloo Tikki

Sindhi Stili Aloo Tikki Nedir?


Aloo tikki’nin bu Sindhi versiyonu olağanüstü olmaktan başka bir şey değil. Normal aloo tikki’nin aksine, bunda ekmek dilimlerinin eklenmiş gevrekliği var. Sadece bu değil, aynı zamanda nefis chana dal dolgusu ile de dolduruluyor, bu da bu tikki’ye lezzet profilinde üstünlük sağlıyor. Çıtır dış katman, içerideki yumuşak ve lezzetli dolguyu mükemmel bir şekilde ortaya çıkarır. Tadı o kadar güzel ki sıradan aloo tikki’yi unutturacak. Ağzınızda bir lezzet patlamasının tadını çıkarmak için basit pudina turşusu ile tadabilirsiniz, hatta üstüne yoğurt veya demirhindi turşusu da ekleyebilirsiniz. Çayla eşleştirmek ve hafta sonları tadını çıkarmak için ideal bir atıştırmalıktır.

Sindhi Usulü Aloo Tikki Tarifi: Sindhi Usulü Aloo Tikki Nasıl Yapılır


Bu tikkileri yapmak için ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin ve bir kaseye koyun. Biraz su ekleyin ve bir veya iki dakika bekletin. Şimdi patates püresini mısır unu ve tuzla birlikte ekleyin. İyice karıştırıp bir kenarda bekletin. Düşük-orta ateşte ayarlanmış bir tavada bir miktar yağı ısıtın. Doğranmış zencefili, jeerayı, soğanı ve yeşil biberleri ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin. Daha sonra chana dal, garam masala ve tuzu ekleyin. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika pişirin. Kişniş yapraklarını ekleyin ve iyice birleştirin. Alevi kapatın. Hazırlanan patates ve ekmek karışımını eşit porsiyonlara bölün. Her birini chana dal karışımıyla doldurun ve tikkis şekline getirin. Yağı bir kadhai’de ısıtın ve tikkileri yavaşça içeri kaydırın ve altın kahverengi ve gevrek oluncaya kadar derin yağda kızartın. Sıcak servis yapın ve tadını çıkarın!
Öyleyse okuyun:Dal Aloo Tikki’den Chole Aloo Tikki’ye: Damak zevkinizi harekete geçirecek 5 Nefis Aloo Tikki Tarifi

Sindhi tarzı aloo tikki’nin tam tarifi için buraya tıklayın.

Bu ağız sulandıran tikki’yi bu hafta sonu evde yapmayı deneyin ve sevdiklerinizle birlikte tadını çıkarın.
 
Üst