Akşam yemeğinden sonra şişkin mi hissediyorsunuz? Bu 5 Sebze Suçlu Olabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Hassas bir sindirim sisteminiz var ve yemek yedikten hemen sonra şişkinlik mi hissediyorsunuz? Özellikle akşam yemeğinden sonra bunun ne kadar rahatsız edici olabileceğini anlıyoruz. Ailenizle cömert bir yemeğin tadını çıkarmak güzel olsa da, geceleri ne yediğimize dikkat etmek çok önemlidir. Evet, sebzeler de dahil olmak üzere sağlıklı bir yemek yemek iyi bir seçimdir, ancak gaza neden oldukları ve şişkinlik yaptıkları için akşam yemeği için uygun olmayan bazı sebzeler vardır. Hangi sebzelerin gaz yaptığı hakkında fazla bilginiz yoksa, size yardımcı olmak için buradayız. Geceleri uzak durmanız gereken sebzeleri sizler için listeledik.

Öyleyse oku: Dünya Karaciğer Günü: Karaciğerinizin Canlılığını Destekleyecek En İyi Yiyecekler ve Alışkanlıklar

İşte Geceleri Uzak Durmanız Gereken 5 Sebze:

1. Patates


Patates yemeyi seviyoruz! Değil mi? Patates çoğumuz için vazgeçilmez bir besindir. Pişirmeleri kolaydır ve onlarla çeşitli lezzetli yemekler yapılabilir. Patates karbonhidrat ve nişasta açısından son derece zengindir. Geceleri patates kızartması, cips, aloo chaat, dum aloo vb. gibi derin yağda kızartılmış patates yemekleri yerseniz, kesinlikle şişkinlik ve gaz hissedebilirsiniz. En iyisi, onları gece yemekten kaçınmak ve patates yemek isteseniz bile daha az gaz yapmak için mutlaka haşlayın veya kızartın.


Patates karbonhidrat bakımından zengindir. Fotoğraf Kredisi: pixabay

2. Lahana


Bu lezzetli sebze erişte, mantı, tavada kızartılmış sebzeler vb. birçok yemekte kullanılır. Lahana içeren yiyecekleri yemeyi ne kadar sevsek de, gece tüketilmesinin uygun olmadığının farkında olmalıyız. Lahana, rafinoz adı verilen bir bileşen içerir. Bağırsakta sindirilmeden kalan ve gaz ve şişkinliğe neden olan bir şeker türüdür.

5hqsvqro


Lahana gaz ve şişkinliğe neden olabilir. Fotoğraf Kredisi: pixabay

3. Karnabahar


Karnabahardan paratha, pakora, sebze köri vb. gibi nefis yemekler yapılabilir. Ama çok fazla karnabahar yedikten sonra hiç midenizde rahatsızlık hissettiniz mi? Bunun nedeni, sizi şişiren karmaşık şekere sahip olmasıdır. Bunları özellikle geceleri sindirmek zordur çünkü vücudumuz o saatlerde pek aktif değildir.

Öyleyse oku: Son Zamanlarda Aşırı Yiyor Musunuz? Çok Fazla Yemekten Kaçınmak İçin 8 Dahice İpucu

4. Turp


Hintçe’de mooli olarak da bilinen turp, parmak yalamak için iyi parathalar yapmak için kullanılır. Ama annenizin akşam yemeğinde bu harika yemeği servis ettiğine dair bir anınız var mı? Çoğunuz hayır diyeceksiniz. Bunun nedeni, turpun aşırı şişkinlik ve gaza neden olarak midenizi rahatsız etmesidir. Bu nedenle daha hızlı sindirildiği için çoğunlukla kahvaltı veya öğle yemeğinde yenir.

t8c3isi8


Öğle yemeği için turp salatası yapabilirsiniz ama akşam yemeğinde bunu yemekten kaçının. Fotoğraf Kredisi: pixabay

5. Brokoli


Brokoli, lahana ile aynı şekeri içeren turpgillerden bir sebzedir. Bu bileşik midemizde gaza neden olarak kendimizi şişkin hissetmemize neden olur. Bunun yanı sıra brokoli, sindirimi zor olan lif bakımından da yüksektir, bu nedenle gece yemekten kaçınılmalıdır.

Feragatname: Tavsiye içeren bu içerik, yalnızca genel bilgi sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli bir tıbbi görüşün yerine geçmez. Daha fazla bilgi için her zaman bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın. Haberler bu bilgiler için sorumluluk kabul etmez.
 
Üst