Akdeniz Diyetinde Tüketilmesi Gereken 4 Yiyecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Hem zeytin hem de zeytinyağı sağlıklı besinlerdir çünkü bunlar iyi bir tekli doymamış yağ asitleri kaynağıdır. Akdeniz diyeti uygulayan insanlar kardiyovasküler hastalıklara, kalp krizlerine ve obeziteye daha az eğilimlidir. Toplam yağ tüketimleri diğer diyetlerden çok daha yüksek olsa bile. Bunun nedeni, tekli doymamış yağların diğer yağlardan biraz daha az şişmanlatıcı olarak kabul edilmesidir çünkü vücut onları farklı şekilde metabolize eder ve depolar. Tekli doymamış yağların ayrıca tıkanmış arterlere ve kalp hastalığına katkıda bulunma olasılığı daha düşük gibi görünmektedir, bu nedenle kalbin iyi ve güçlü çalışmasını sağlamada harikadır.
Öyleyse oku: Akdeniz Diyeti: Rajma Veya Barbunya Fasulyesi İle Evde Sağlıklı Sebze Taco Yapın


Akdeniz diyeti sağlık için iyidir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Akdeniz Diyetinde Olması Gereken 4 Besin:

1. Fasulye, mercimek ve nohut


Akdeniz diyeti uygulayan insanlar büyük ölçüde bakliyat, mercimek, nohut ve fasulyeye bağımlıdır. Bu, bir kişinin vücudunda sürekli olarak iyi bitki bazlı protein ve iyi karbonhidrat alımı sağlar. Bununla birlikte, Akdeniz diyetini uygularken porsiyon boyutlarını kontrol etmeye özen gösterilmelidir. Bu bakliyatlar, diyet lifi açısından da oldukça yüksektir, sindirim sisteminizi sağlıklı tutar ve birçok temel vitamin ve mineral içerir.

2. Yoğurt, ekşi krema vb. süt ürünleri.


Akdeniz diyeti süt ürünleri ve süt bazlı ürünler üzerinde ağırdır. Süt ürünleri yemek veya içmek, güçlü kemikler oluşturmak ve korumak gibi sağlık yararları sunar. Süt ürünleri, kalsiyum, fosfor, A ve D vitaminleri, protein, potasyum, çinko ve daha birçokları gibi vücudun sağlığı ve bakımı için hayati önem taşıyan besinleri sağlar.
Öyleyse oku: Yeşil-Akdeniz Diyeti Nedir? Kilo Kaybını, Kalp Sağlığını Nasıl Teşvik Eder?

3. Fındık ve meyveler


Ceviz, antep fıstığı, badem gibi kuruyemişler ve kuru incir, armut, elma, kayısı gibi kuru meyveler büyük ölçüde Akdeniz diyetinin bir parçasıdır. Nar, elma ve incir gibi taze meyveler bile Akdeniz diyetinin önemli bir parçasıdır. Bu, kişinin diyetinde çok çeşitli antioksidanlar, vitaminler ve mineraller ile birlikte yüksek Omega 3 ve Omega 6 seviyeleri sağlar. Bütün bunlar, bir kişinin kalbini ve beynini sağlıklı tutmak ve insan vücudunu genç ve güçlü tutmak için çok iyidir.

4. Kümes Hayvanları ve Balık


Akdeniz diyetinde kümes hayvanları ve balık çoğunlukla daha fazla tüketilir. Balık, kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlayabilen omega-3 yağ asitleri için selamlanır. Balık ayrıca D vitamini, selenyum ve protein açısından da zengindir. Tavuk ve kümes hayvanları ürünleri, kırmızı etlerin harika bir alternatifidir. Harika bir protein kaynağı olan et, daha güçlü kemikler ve kaslar, kilo yönetimi, kalp sağlığı ve daha iyi zihinsel sağlık gibi çeşitli sağlık yararları ile ilişkilendirilmiştir.

Yazar hakkında: Preety Tyagi, Baş Sağlık Koçu, Beslenme Uzmanı ve MY22BMI’nin Kurucusudur.
 
Üst