Aiwanger: “Partimiz hükümetten çıkmalı, Yeşiller de hükümete girmeli”

Felaket

New member
Aiwanger ciddi iddialarda bulunuyor: “Partimiz hükümetten çıkmalı, Yeşiller de hükümete girmeli”

• e-posta

Bölmek

• Daha

• heyecan

• Basmak

• geri bildirim

• Hata bildir

Bir Hata mı fark ettiniz?

Lütfen metinde ilgili kelimeleri işaretleyiniz. Sadece iki tıklamayla hatayı editörlere bildirin.

Bitkide genetik mühendisliği yok

Ama endişelenmeyin:
      Genetik olarak değiştirilmiş
      bunlar

Bir röportajda Hubert Aiwanger, Yahudi karşıtı broşürle ilgili olaylar hakkında yorum yapıyor. “Süddeutsche Zeitung” ve olayı başlatan öğretmen hakkında ciddi iddialarda bulunuyor. Ayrıca yazarın kardeşi olduğunu neden hemen söylemediğini de açıklıyor.

Hubert Aiwanger, ” Welt ” ile yaptığı röportajda broşür olayı hakkında ilk kez ayrıntılı yorum yaptı. Bavyera Başbakan Yardımcısı, kendisinin bir Yahudi karşıtı değil, bir hayırsever olduğunu – en azından “son birkaç on yıldır” bir yetişkin olarak – ifadesine açıklık getiriyor. “Bunu, kapı ile menteşe arasındaki bir kamera röportajında yanıltıcı olacak şekilde formüle ettim. Hiçbir zaman Yahudi düşmanı olmadım.”

Aiwanger: “Partimiz hükümetten çıkmalı, Yeşiller de hükümete girmeli”

Okul çantasında “Kavgam” olduğu, Hitler selamı verdiği ve Yahudiler hakkında şakalar yaptığı iddiaları Aiwanger’e “son derece şüpheli” göründü. Şundan emin: “SZ’nin, muhtemelen diğer çevrelerin de yardımıyla, bana büyük zarar vermeyi ve beni siyasi olarak yok etmeyi çok önceden planladığına inanıyorum.” Özgür seçmenler zayıflatılacak ve oyların yeri değiştirilecekti. “Daha spesifik olarak: Partimiz hükümetten çekilmeli, Yeşiller de iktidara gelmeli. Anketler yüzde 10’un altında olsaydı bu skandal haber yapılmazdı.”

Aiwanger, sık sık bir öğretmenin şunu veya bunu iddia ettiğine dair raporlar aldığını söylüyor. “Gördüğüm kadarıyla bu, konunun kaynamaya devam etmesi için kasıtlı olarak kontrol ediliyordu.” Kendisi, Almanca öğretmeninin muhtemelen kendisini “yok etmek” istemesinin kendisine yük getirdiğini itiraf ediyor.

Broşür olayıyla ilgili tüm güncel bilgiler Newsticker’da.

Aiwanger “SZ”ye karşı: “Beceriksizdi ve dipsiz bir kötülüktü”

Ancak kamuoyuna çıkıp konuyu kendisi açıklamayı düşünmedi. “Dürüst olmam gerekirse başka seçenek göremedim.” O ve erkek kardeşi bunu ortadan kaldırmak için çok şey verirlerdi ama “maalesef bu artık mümkün değil”.

Bir röportajda Aiwanger’in Yahudi karşıtı broşürü hazırladığı iddialarını inceliyor. Özgür Seçmenler patronu, “İddialardan geriye kalan, cebimde bir veya birkaç sayfa iğrenç kağıt bulunmasıdır” diyor. Onun bakış açısına göre, “görünüşe göre kasıtlı olarak yalan söylediler ve ciddi sonuçları olan şüpheleri bildirdiler. Daha sonra görgü tanıklarının olduğu söylendi ama artık yok.”

Aiwanger, “Welt”i azarlayarak, ilanı kardeşinin yazmış olabileceği fikri “görünüşe göre ‘SZ’ bunu asla akıllarına getiremedi. Gözlerini bana dikmişlerdi, nokta. Bu beceriksiz ve dipsiz bir alçaklıktı” diye azarlıyor.

“Kaba saçmalık”: Gazeteciler derneği, Aiwanger’in iddialarını sert bir şekilde reddediyor

Cuma günü, Alman Gazeteciler Derneği (DJV), Aiwanger’in medyanın okul günlerindeki Yahudi karşıtı broşürü kendisine karşı siyasi bir kampanya için kullandığı yönündeki suçlamasını sert bir şekilde reddetti. DJV federal başkanı Frank Überall, Freie Wahler patronunun Cuma günü Berlin’de yaptığı suçlamaları “Hubert Aiwanger’in komplo ideologlarıyla aynı kefeye koyduğu kaba saçmalık” olarak nitelendirdi.

Überall, büyük bir federal eyaletin Başbakan Yardımcısı olarak Aiwanger’in gazetecilik ve medya konusunda temel bilgilere bile sahip olmamasının anlaşılmaz olduğunu söyledi. Eleştirmek gazetecilerin görevidir
“Bayan ve bay politikacılar bundan hoşlanmasa bile” üst düzey siyasi personel hakkında rapor vermek.

Everywhere, bir politikacının hayatında antisemitizme yakın olup olmadığının insanlar için büyük endişe kaynağı olduğunu söyledi. Aiwanger, bir kampanya suçlaması oluşturmak yerine iddiaların açıklığa kavuşturulmasına aktif olarak katkıda bulunmalı.

Aiwanger olayın Haberin Detaylarıına çok az katkıda bulunabilir

Özgür seçmen patronu, broşürü kardeşinin yazdığını neden en başından beri söylemediğini şifreli bir şekilde yanıtlıyor: “O anda, şimdi açıklama yapmam gerektiğini anlamadım.” Kendi açıklamasına göre “Yanlış kartlarla oynadıkları biliniyordu. Bu yüzden her şeyi önceden masaya koymak istemedim.”

Aiwanger’in broşürün Haberin Detaylarıı ve bunun sırt çantasına nasıl düştüğü hakkında söyleyecek çok az şeyi var. Birincisini kardeşine sorsun, ikincisini hatırlamıyor. Broşürü dağıtmış olma ihtimalini göz ardı edebilir mi? “Artık bunu hatırlamıyorum.”

Aiwanger 1988’deki davranışı şöyle açıklıyor: “O zaman kardeşimi de işin içine katardım”

Aiwanger hala penaltıyı neden kabul ettiğini tam olarak biliyor. “Çünkü o zamanlar nispeten kolay bir çıkış yolu gibi görünüyordu. Bir yandan da polis tehdidi vardı.” Cebinde broşür vardı, “Welt” diyor. “Zaten başım beladaydı. O zaman hikayeyi şimdi anlatmaya başlamak istemedim ama yazar kardeşindi.”

Özgür Seçmenler’in patronu, geçmişe bakıldığında farklı davranabilir ve “beni büyük bir beladan kurtarabilirdi” diyor. “Ama bunun için kardeşimi de dahil ederdim. Ancak ben bunu yapardım, geriye dönüp baktığınızda bunu yanlış görebilirsiniz.” Yazar arayışının sonunda devam edip etmediğini bilmiyor.

Evet, Bavyera başbakan yardımcısı, kardeşinin yazdığı böyle bir broşürü okumanın onu şok ettiğini söylüyor ve ardından bunu perspektife koyuyor. “O dönemde zor durumdaydı, sınıf hedefine ulaşamamıştı, sınıf arkadaşlarından ayrılmıştı.”

Aiwanger iki soruyu her biri yalnızca bir kelimeyle yanıtlıyor

Aiwanger, Markus Söder’in bu durumla nasıl başa çıktığını anlayabiliyor. “Onun için bu, aydınlanma iradesini göstermek için bir zorunluluktur. Hiçbir şey yapmadığını söyleseydi çıkmaza girerdi.”

Gelecekle ilgili iki soruyu olabildiğince kısa yanıtlıyor. Eyalet seçimlerine kadar dayanabilir misiniz? “Evet.” Ve sonra CSU ve Özgür Seçmenlerin koalisyonuyla mı devam edecek? “Evet.”

ş