ABD Bakanı, El Salvador'da yüksek güvenlikli bir hapishane ile göçmenleri tehdit ediyor

Felaket

New member
ABD Bakanı, El Salvador'da yüksek güvenlikli hapishane ile göçmenleri tehdit ediyor

13:18: ABD İç Koruma Bakanı Kristi NOEM, ABD'ye yasadışı olarak giren ve El Salvador'daki CECOT Yüksek Güvenlik Hapishanesinde konaklama ile suç işleyen göçmenleri tehdit etti. Noem, ABD'nin Çarşamba günü 200'den fazla Venezüella'yı sınır dışı ettiği Çarşamba günü, Venezolan suçlu karteli Tren de Agua'nın üyeleri olduğu gerekçesiyle hapishaneyi ziyaret etti.

İç Koruma Bakanı, “Amerika Birleşik Devletleri ile Ortaklık” ziyareti sırasında otoriter Salvadorian Cumhurbaşkanı Nayib Bukele'ye teşekkür etti. Bu, ABD'den El Salvador'a “terörist” getirmeyi ve onları oraya kilitlemeyi mümkün kıldı.

“Herkesin bilmesini istiyorum: eğer ülkemize yasadışı yollardan gelirseniz, bu hissedebileceğiniz sonuçlardan biri,” dedi Noem, X Platformu'nda paylaşılan bir Haberda. Bu tesis, ABD'nin “Amerikan halkına karşı suçlar” taahhüt etmesi durumunda kullanacağı araçlardan biridir.

İnsan hakları aktivistleri, 40.000 mahkum için tasarlanan mega hapishanedeki koşulları eleştiriyor. Venezüellilerin ABD'den hapse en son sınır dışı edilmesi de yasal sorular için heyecana neden oldu.

Trump güvenlik arızasına: “Ben dahil değildim”

05.10: ABD Başkanı Donald Trump, gizli bir sohbetle hükümetinin sert güvenlik dökümünden uzaklaşıyor. “Ben dahil değildim,” dedi Newsmax. Aynı zamanda, kabine üyelerinin sürece önceki açıklamalarından memnun kaldı. Duyduklarıyla rahat hissediyor.

Trump şimdi, grupta gazetecinin açıklanamayan nedenlerle aldığı yaklaşan askeri operasyon hakkında sohbet ettiğini, anladığı kadar gizli bir bilgi alışverişi yapılmadığını söyledi. Ancak, sadece ne söylendiğini bildiğini vurguladı.

Trump: Ruslar müzakere etmekten çekinebilir

04:56: ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Ukrayna Savaşı'nda ateşkes hakkındaki görüşmeleri ertelediğini göz ardı etmiyor. TV istasyonunda hala tam olarak bilmiyor, dedi Trump Newsmax. Ancak bazen bunu bir sözleşme hakkında emin olmadığında yaptı – imzalamak ve “oyunda kalmak, konuşmak için”. Aynı zamanda Trump, hem Rusça hem de Ukrayna liderliğinin savaşı sona erdirmek istediğinden emin olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Fidan ile Toplantı: Rubio, Türkiye'deki tutuklamalardan endişe duyuyor

03.40 PM: Artan tutuklamalar göz önüne alındığında, ABD Türkiye'deki kitlesel protestolar hakkında yorum yaptı. Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Salı günü Washington'daki her iki diplomatın her iki diplomatının toplantısından sonra ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'deki Türkiye meslektaşı Hakan Fidan'a yapılan son tutuklamalar ve gösterilerle ilgili endişesini dile getirdi. “Dedi.

Rubios'un Ankara'nın protestolara karşı prosedürüne ilk resmi tepkisi oldu. Washington şimdiye kadar sadece Türk hükümetinden insan haklarına uyum talep etmişti.

Güvenlik Arızası'ndan sonra: Trump Danışmanı Waltz “Tam Sorumluluk” ı devraldı

01.30: ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, bir gazeteci ile bir sohbet grubunda ABD ordusunun saldırı planlarının kazara kısımları için “tam sorumluluğu” ele geçirdiğini iddia ediyor. “Ben tam sorumluluk alıyorum,” dedi Waltz, Fox News'da tanındığından beri ilk röportajında Salı günü. “Bu grubu kurdum.”

Waltz ayrıca gazetecinin numarasının telefonuna kaydedilmiş olabileceğini gösterdi çünkü bunun başka biri olduğunu düşündü. Olayı Pazartesi günü halka açan “Atlantik” genel yayın yönetmeni Jeffrey Goldberg'i bilmiyor.

Vance karısı Grönland'a eşlik etmek istiyor

26 Mart Çarşamba 00:27: ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Grönland'a tartışmalı bir ziyarette karısı Usha'ya eşlik etmek istiyor. Başkan Donald Trump'ın X platformundaki bir Haberda, “Bu Cuma Grönland ziyaretimiz için heyecan çok harikaydı – bu yüzden onun tüm eğlenceye sahip olmasını istemediğime karar verdim.” Böylece karısıyla oraya seyahat ederdi.

Trump, ABD seçimleri için kuralları sıkmak istiyor

11:11: Uzun kapsamlı bir emirle ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de oy kullanma kurallarını önemli ölçüde sıkmak istiyor. Yeni bir kararnamede, Cumhuriyetçi birkaç federal makama seçmen kaydı, posta oylama ve seçim izlemenin daha kısıtlayıcı ele alınmasını amaçlayan önlemler alması talimatı verdi.

Bir ABD Başkanı devletleri seçim yasalarını değiştirmeye zorlayamaz-tasarımı sorumlulukları altına girer. Planlarını uygulamak için Trump bu nedenle mali baskı uygulamayı planlıyor: Bazı federal fonlar sadece devletlere, sonuç akmalıdır.

Trump rol modellerini çağırıyor – Almanya gibi

Diğer şeylerin yanı sıra, düzenleme ABD vatandaşlığı için daha katı doğrulama yükümlülükleri, şüpheli ön seçimle mücadele etmek için daha katı önlemler ve posta oylama kısıtlamaları sunmaktadır.

Diğer ülkelere ek olarak, Almanya da daha güvenilir seçim kuralları için bir model olarak da bahsediliyor, çünkü Federal Cumhuriyet'te – ABD'deki “seçim yöntemlerinin patchwork” nin aksine – kağıt fişler aracılığıyla koordine ediliyor. Devlete bağlı olarak, seçim bilgisayarları ve dijital sayım sistemleri ABD seçimlerinde kullanılmaktadır.

Uzmanlar, ABD seçim sisteminin karmaşıklığına ve oy sahtekarlığı vakalarına rağmen güvenilir bir şekilde çalıştığını vurgulamaktadır. Sivil haklar aktivistleri Trump'ı seçime belirli nüfus gruplarına erişmek için suçluyorlar.

Grönland Başbakanı ABD heyetine yapılan ziyaretleri eleştiriyor

23:53: Grönland Hükümet Başkanı Sessiz Sessiz Eggede, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'in Grönland'daki “yabancı etki” nin planlanan ziyaretinden şikayet etti. Facebook gönderisinde, ziyaretin Facebook gönderisinde tamamen özel bir gezi olarak kabul edilemedi. “Endişelendiğini anlayabiliyorum,” diye yazdı Eggede. Son zamanlarda, Grönlandlılara yakın arkadaşların ve müttefiklerin bir parçası olmayan kabul edilemez muamele gördüklerini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, gerektiğinde Grönland'ı ABD'ye dahil etmekle tehdit etmişti.

Beyaz Saray'a göre, Usha Vance, oğlu ve Eggede'ye göre ulusal güvenlik danışmanı Mike Waltz'a ait olacak bir ABD heyeti ile birlikte Perşembe'den Cumartesi gününe kadar otonom Danimarka bölgesini ziyaret edecek. Tarihi yerleri ziyaret etmek, Grönland kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Avannaata Qimussersua ulusal köpek kızak yarışlarına bakmak istedi.

Eggede, Mart ayı başlarında parlamento seçimlerinden sonra yeni Grönland hükümeti kurulmadığı sürece Washington'u herhangi bir tartışmayı hariç tuttuğunu söyledi. Grönland'ın bir sonraki başkanı, merkez sağ partisi seçimi açıkça kazanan Jens-Frederiik Nielsen, Trump'ın ifadelerini geçmişte “uygunsuz” olarak nitelendirmişti.

“Avrupalıların bize sahip olup olmadığı önemli değil”: Trump-Vice Vance Danimarka'yı tehdit ediyor

24 Mart Pazartesi, 20.30: Grönland adası konusundaki anlaşmazlıkta JD Vance, FoxNews'i izledi: “Danimarka işini yapmaz ve iyi bir müttefik değildir. Bu yüzden kendinize bu sorunu nasıl çözebileceğimizi ve kendi ulusal güvenliğimizi nasıl sağlayabileceğimizi sormalısınız. Eğer bu Grönland'a daha fazla bölgesel ilgiye sahip olmamız gerektiği anlamına gelir, Başkan Trump'ın yapacağı şeydir.”

Vance, Trump'ın “Avrupalıların sahip olup olmadığını” umursamadığını tekrar açıkça ortaya koyuyor. ABD yardımcısı devam ediyor: “Amerikan vatandaşlarının çıkarlarını ilk etapta koymak onun için önemlidir,” diye vurguluyor Vance.

ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditlerinin ortasında, JD Vance yardımcısının karısı adaya gitti. Usha Vance, Beyaz Saray'ın Pazar günü açıkladığı gibi, oğlu ve ABD heyeti ile birlikte otonom Danimarka bölgesini ziyaret edecek.

Bir sonraki sayfada bizim siyaset hakkında daha fazla bilgi edinin.