2023 Dünya İdli Günü: Bu Güney Hindistan Lezzetini 30 Dakikada Hazırlamak İçin 7 Lezzetli Tarif

Leila

Global Mod
Global Mod
Idli, güneyde Hindistan’ın başlıca ürünü olabilir, ancak ülke genelinde inanılmaz derecede popülerdir. Yumuşak, kabarık ve rahatlatıcı olan pirinç keki genellikle Hint turşusu ile tatlandırılır veya buharı tüten sıcak sambara batırılır. İdli buharda pişirildiği için sağlıklı bir yemek seçeneğidir ve kilosuna dikkat edenler için kalori miktarını kontrol altında tutar. Dahası, fermente pirinç ve urad dal hamuru sayesinde bağırsak dostudur. 2015’ten beri her yıl, Dünya İdli Günü, Eniyavan adlı Chennai merkezli bir idli catering firmasının bu pirinç keklerine bir gün ayırmaya karar vermesinin ardından 30 Mart’ta kutlanıyor.

Öyleyse oku: Sade İdli Yemekten Sıkıldınız mı? Bu Lezzetli Andra Usulü Guntur Idli Tarifini Deneyin

İşte Mutlaka Denemeniz Gereken 7 İdli Tarifi:


1) Poha İdli

Aceleniz olduğunda bu hazır hazır idli tarifiniz olabilir. Poha idli, yassı pirinç ve günlük kiler malzemeleriyle yalnızca 20 dakika içinde hazırlanabilir. Yoğun sabahlarda hazırlayıp doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz.


2) Aloo Suji İdli

İşte favoriniz olacağı kesin olan başka bir ilginç idli tarifi. Kızılderililer aloo’yu (patates) severler ve onu idlis dahil herhangi bir gıda maddesiyle eşleştirmekten çekinmezler. Aloo suji idli’nin hazır olması sadece 15 dakika sürecek. Nefis hazırlık, tekrar tekrar denemek istemenize neden olacak.

3) Salatalık İdli

Genellikle çoğumuz salatalığın köri şeklinde olmasını sevmeyiz. Bununla birlikte, sağlık yararları ile doludur ve nihayetinde sindirime yardımcı olan lifler açısından zengindir. Bunun dışında salatalık vücuda iyi gelen antioksidanlar açısından da oldukça zengindir. Böylece, her zamanki gibi yemek yerine, bu lezzetli salatalık idlisini hazırlayabilir ve sebzenin iyiliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

vs1u5jt8


4) Kançipuram İdli

Bu tarifle idli’nize sağlıklı bir yeşil dokunuş katın. Kanchipuram idlis, havuç, yeşil bezelye ve Fransız fasulyesi gibi sebzelerin iyiliğini taşır. Buzdolabınızda bu sebzeler varsa, saçmalamaya değer Kanchipuram idlis bir anda yapılabilir.

5) Çin İdlisi

idli ile ilgili en iyi şey, onunla gerçekten yaratıcı olabilmenizdir. Geleneksel yapım yöntemine güvenmek zorunda değilsiniz, ancak seçiminize göre malzemeleri seçin. Ayrıca lezzetli sosları doğranmış sebzelerle birlikte artık idli’ye karıştırarak Hint-Çin idli gibi bir füzyon tarifi oluşturabilirsiniz. Tadı harika.

c2r77cq8


6) Düşük kalorili yulaf

Bu, kilo vermeye çalışan veya sağlık disiplini gereği düşük karbonhidratlı bir diyet uygulayan herkes içindir. Düşük karbonhidratlı yulaf idli sağlıklıdır ve bir dizi hint turşusu ile eşleştirilebilir. Yulaf yapımına başladığından, idli’ye iyi bir tadın yanı sıra yüksek bir besin değeri verir.

vjv6i41g


7) İdli Tikka

Tikka’nın paneer veya tavuk gibi bir proteinle hazırlandığını biliyor olabilirsiniz, ancak idli tikka’yı hiç duydunuz mu? Bu, Kuzey Hindistan ve Güney Hindistan mutfaklarının bir evliliği. Bu yemek için, idli parçalarını ağız şapırdatan bir masala hamuruna batırın. İdli parçalarını, kırmızı biberleri ve soğan karelerini şişlere geçirin, tavaya yerleştirin ve hafifçe kömürleşene kadar her tarafını pişirin.

Bu Dünya İdli Günü, bu eşsiz idli tariflerini deneyin ve sonra bize teşekkür edin.
 
Üst